Όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες

Μελοδραματική «Χιονάτη», από τη διεθνή ομάδα CakeTree Theatre
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 09:50

Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας, με την αισθητική του 1930, η επαναπροσέγγιση αυτή είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού, που, συχνά, θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

A- A A+

Η «Χιονάτη», το  κλασικό παραμύθι των αδερφών Grimm, μεταλλάσσεται από τη διεθνή ομάδα CakeTree Theatre, για να μας δείξει τι συμβαίνει, όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες, μέσα από την παράσταση «If only…», που παρουσιάζεται στο Bios, από Πέμπτη έως και Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ.

Χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου

Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας, με την αισθητική του 1930, η επαναπροσέγγιση αυτή είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού, που, συχνά, θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι. Η παράσταση δανείζεται το στυλ του βωβού κινηματογράφου, για να αναπαραστήσει, επί σκηνής, μια ιστορία διαχρονική. Ως περιοδεύων κωμικός θίασος, οι ηθοποιοί ανακαλύπτουν την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές, χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει, το καλοκαίρι του 2012, μέχρι και την Κορέα, όπου και έλαβε τα βραβεία καλύτερης παράστασης και καλύτερης σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival.

Από έξι χώρες και δύο ηπείρους

Με βάση της το Λονδίνο, η διεθνής ομάδα CakeTree Theatre ιδρύθηκε το 2012, από απόφοιτους του μεταπτυχιακού προγράμματος MA in Physical Theatre (International Ensemble) του Πανεπιστημίου St Mary's University (Twickenham) στο Λονδίνο, με μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους. Μέχρι στιγμής, έχει παρουσιάσει τις βραβευμένες παραστάσεις «If only» και «Across the border» (2012), λαμβάνοντας μέρος στο Camden Fringe Festival και στο Secret Garden Festival στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και σε Φεστιβάλ στην Κορέα. Επίσης, έχει παρουσιάσει παραστάσεις δρόμου (street performances), στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) (iScream, Olympians) και στα πλαίσια της ετήσιας διοργάνωσης θεάτρου δρόμου του www.ideastap.com, στη Γέφυρα του Λονδίνου (2013) (Piknik). Ως ομάδα, προσφέρει εργαστήρια σωματικού θεάτρου σε ενήλικες και εφήβους, από το 2012 μέχρι σήμερα.

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθετική επιμέλεια: CakeTree Theatre London και Στέφανος Αχιλλέως, επιμέλεια κίνησης: Γεώργιος Ανδρουλάκης, κατασκευή κοστουμιού: Παναγιώτης Πάνος - Ελένη Παπαγεωργίου, φωτογραφίες: Γιάννης Ζινδριλής. Παίζουν: Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης.

Πληροφορίες
Bios: Πειραιώς 84 - Αθήνα, τηλ.: 210 3425335. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς