Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει ιδέες για την παγίωση της ενιαίας αγοράς και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων

Δελτίου Τύπου
Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 09:21
UPD:09:22
A- A A+

Στις 26 Νοεμβρίου η Επιτροπή θα ακούσει από την ομάδα εμπειρογνωμόνων "Επιχειρήσεις και πολιτικές για τις ΜΜΕ" τις ιδέες τους σχετικά με την εδραίωση της ενιαίας αγοράς και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας.

Οι συνεδριάσεις της ομάδας εμπειρογνωμόνων θα επιτρέψουν στην Επιτροπή να συζητήσει με τα κράτη μέλη τις απόψεις τους σχετικά με το πώς σκέφτονται πως πρέπει να προχωρήσουν την ανάπτυξη και την εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς - στους τομείς των προϊόντων και των υπηρεσιών. Η Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά υπήρξε μια τεράστια κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στην αντιμετώπιση ενός δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η εμβάθυνση αυτής της αγοράς είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας σε ολόκληρη την Ένωση και τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η Επιτροπή θα ακούσει επίσης ιδέες για δράσεις για την υποστήριξη της ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας. Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει την απασχόληση και την ανάπτυξη στην κορυφή της ατζέντας της, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα. Η ψηφιακή οικονομία αποτελεί προτεραιότητα, δεδομένου ότι οι τεράστιες δυνατότητες των ψηφιακών τεχνολογιών για την τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας παραμένουν υπό-εκμετάλλευόμενες στην Ευρώπη. Κατά τη συνάντηση, εκπρόσωποι από τη γερμανική και τη σουηδική κυβέρνηση θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και ο Πρόεδρος του Φόρουμ Πολιτικής Στρατηγικής για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα θα δώσει μια επιχειρηματική προοπτική.

Η ομάδα "Επιχειρήσεις και πολιτικές για τις ΜΜΕ" ιδρύθηκε για να συγκεντρώσει συμβουλές για τις επιχειρήσεις, καθώς και πολιτικές για τις ΜΜΕ και τη βιομηχανία, και αποτελείται από δύο τμήματα,  την ομάδα "Πολιτική για τις επιχειρήσεις" και την ομάδα των "Εκπροσώπων των ΜΜΕ". Η ομάδα "Πολιτική για τις επιχειρήσεις" αποτελείται από γενικούς διευθυντές από τις δημόσιες διοικήσεις των κρατών μελών που είναι υπεύθυνοι για θέματα βιομηχανίας και πολιτικής των επιχειρήσεων. Η ομάδα των "Εκπροσώπων των ΜΜΕ" αποτελείται από εκπροσώπους της κυβέρνησης κάθε κράτους μέλους που είναι επιφορτισμένοι με την παροχή μιας ενεργού επικοινωνίας με την κοινότητα των ΜΜΕ ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα συγκεκριμένα συμφέροντα και οι ανάγκες των ΜΜΕ εξετάζονται τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο προγραμμάτων και πολιτικών.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://ec.europa.eu/enterprise/dg/epg/index_en.htm

Προτεινόμενα για εσάς