Φαμπιούς: Πρόοδος σε βασικά θέματα για τα πυρηνικά του Ιράν

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 11:59
UPD:14:09
REUTERS/THAIER AL-SUDANI
A- A A+

Για «πρόοδο» σε βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

«Σχετικά με τον περιορισμό (της ικανότητας εμπλουτισμού του Ιράν), θεωρώ ότι υπήρξε κάποια πρόοδος», δήλωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Στο Ιράν μήνυμα που αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Twitter, ο οποίος συνδέεται με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αλί Χαμενεΐ, αναφέρει ότι οι «αλαζονικές δυνάμεις» δεν κατάφεραν να «γονατίσουν» το Ιράν: «Ως προς το θέμα των πυρηνικών, οι αλαζόνες έκαναν τα πάντα για να γονατίσουν το Ιράν, αλλά δεν τα κατάφεραν, ούτε θα τα καταφέρουν».

EURONEWS

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) απέτυχαν τη Δευτέρα, για δεύτερη φορά φέτος, να επιλύσουν τις διαφορές τους σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι συνετή λύση στην προκείμενη φάση είναι να δοθεί παράταση επτά μηνών στις συνομιλίες.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή