Ελευθερόπουλος: Αφήστε με εκτός αντιπαράθεσης

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 13:53
UPD:14:30
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

A- A A+

Μία ημέρα μετά τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος πήρε θέση για το σημείο εκείνο στο οποίο αναφέρθηκε το όνομά του, σε διάλογο που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας και εμφάνιζε τον Ολυμπιακό διατεθειμένο να πληρώσει το μισό συμβόλαιο του Έλληνα προπονητή για να πάει στον Πανιώνιο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή για τα τεκταινόμενα και με δήλωσή του δίνει λεπτομέρειες για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να εμπλακεί σε καμία αντιπαράθεση, αλλά επιθυμεί να απέχει «από επικοινωνιακά παιχνιδάκια εξουσίας».

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο Ελευθερόπουλος επισημαίνει ότι «στη χώρα που ζούμε η αξιοπρέπεια θεωρείται μειονέκτημα και η αποστασιοποίηση από την βρωμιά, θεωρείται ενοχή. Όσο και να θέλω να απέχω από επικοινωνιακά παιχνιδάκια εξουσίας που έχουν συνηθίσει να παίζουν εκατομμυριούχοι μεγαλοπαράγοντες (...) οφείλω να προστατέψω τον εαυτό μου από τα τρωκτικά του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας φτάνει στο «επίμαχο» σημείο: «Πριν αρκετό καιρό, βγήκε στη δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία (...) Σε αυτή την συνομιλία ο οικονομικός διευθυντής του Πανιωνίου, ο κύριος Σουφλέρης, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, λέει, ότι σκέφτονται να με προσλάβουν ως προπονητή. Και το λέει σε εκπρόσωπο της ομάδας που μεγάλωσα και ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά, στον κύριο Βρέντζο, ο οποίος απαντάει ότι συμφωνεί με αυτή την επιλογή την οποία μάλιστα θέλει να στηρίξει, επειδή θεωρεί ότι είμαι από τους ελάχιστους της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών που θα μπορούσε κάποια στιγμή να καθίσει, ακόμα και στον πάγκο του Ολυμπιακού».

Και ο Ελευθερόπουλος συνεχίζει: «Η ύψιστη μορφή γκεμπελισμού, είναι η απομόνωση φράσεων και η χρήση τους κατά το δοκούν. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ σε αυτή την ίδια συζήτηση ακούγεται επίσης ξεκάθαρα, ότι εγώ δεν θα έπρεπε να μάθω τίποτα για αυτή την συνομιλία, διότι όπως οι ίδιοι προεξόφλησαν, δεν θα αποδεχόμουν καμία πρόσληψη σε αυτή την περίπτωση, με αυτό το σκέλος της συνομιλίας, ουδείς ασχολήθηκε. Ό,τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν εν αγνοία μου».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, αυτή η ιστορία του έκανε κακό: «Δεν είχα καμία διάθεση να μπω σε διάλογο, αλλά συνειδητοποίησα ότι ο δύσκολος δρόμος της σιωπής, εκλαμβάνεται ως ενοχή. Αρκετοί σύλλογοι με τους οποίους συζήτησα φέτος και που επιθυμούσαν να συνεργαστούμε, έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους λασπολογία».

Στον επίλογο της δήλωσής του, ο Ελευθερόπουλος καταλήγει: «Ο δικός μου ο δρόμος είναι να συνεχίσω να λατρεύω το ποδόσφαιρο και να προσπαθώ από την θέση του επαγγελματία προπονητή, να δείχνω στα νέα παιδιά το μονοπάτι για το αληθινό ποδόσφαιρο που βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο δικός τους είναι, πιθανότατα, να συνεχίσουν να πυροβολούν πάνω στο πτώμα του δύσμοιρου ελληνικού πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο την εξουσία και το κέρδος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις