Δ. Μελισσανίδης: Ξεκίνησαν πόλεμο και θα τον έχουν

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 13:15
UPD:14:13
ICON PRESS/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

O Δημήτρης Μελισσανίδης.

A- A A+

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφορικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και συγκεκριμένα όσα ακολούθησαν την επίθεση και τον τραυματισμό του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορου Ζωγράφου, δηλαδή τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στη διερεύνηση του θέματος.

Ο παράγοντας της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να τοποθετηθεί δημοσίως για τα τεκταινόμενα, σε πολύ επιθετικό τόνο από την πρώτη κιόλας φράση του. «Ας με βγάλουν ένοχο, ας με στήσουν στον τοίχο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μείνει στα ίδια χέρια. Άλλον υπεύθυνο για τα εγκλήματα που έχουν κάνει δεν θα βρουν. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν» είπε.

«Αυτοί που κατέστρεψαν και συντηρούνται από το ποδόσφαιρο, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη, όχι τον Μελισσανίδη. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος, η ΑΕΚ πήρε πρωταθλήματα και έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά είναι πως κερδίσαμε την εκτίμηση όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να ξαναφτιάξουμε, αλλά για να γίνει αυτό θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο» πρόσθεσε. 

Αναφερόμενος στον Χριστόφορο Ζωγράφο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής; Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος του παράγοντα της ελληνικής διαιτησίας, ανέφερε ότι του είχε τηλεφωνήσει: «Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια, παρά μόνο το 50-50 και μου είπε "μείνε ήσυχος". Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα "βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες"». 

Στη συνέχεια η αναφορά πέρασε στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Λέει ο κ. Μαρινάκης συνέχεια "εμείς στο ποδόσφαιρο επενδύουμε". Εγώ έχω δηλώσει ότι θέλω να φτιάξω την ομάδα μου και να φτιάξουμε γήπεδο για να γίνει η ΑΕΚ όπως την ονειρευόμαστε. Ωραία επένδυση είναι να βγάζουμε κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, για να "παντελονιάζουμε" λεφτά».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έθιξε και το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας παραλληλισμούς με το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελάθηκαν πώς θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν, χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ. Σήμερα το "Καραϊσκάκης" έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Αφού έχουν λεφτά, γιατί δεν πληρώνουν το δάνειο; Είπα και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Τέλος!».

Όπως ήταν φυσικό, από την... ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα των «ύποπτων» αγώνων: «Πρώτο ματς Ολυμπιακός-Βέροια, στοιχηματισμός 3 εκατομμύρια στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατομμύρια πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90΄ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Έλληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια, το Ολυμπιακός-Πανθρακικός και το Εργοτέλης-Ολυμπιακός. Ρωτάω εσάς, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν πού ανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης του, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε: 

Στη Δικαιοσύνη: «Μέχρι χθες έλεγαν για τη Δικαιοσύνη και τώρα ξαφνικά αγάπησαν τη Δικαιοσύνη και πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Να θυμίσουμε ότι ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός είπε τους δικαστές επίορκους. Εμείς πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά της και θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να πούμε. Πιστεύω πως η Δικαιοσύνη θα το τελειώσει αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Περιμένουμε και τα πορίσματα του κ. Κορέα. Είμαστε σε ένα κράτος οργανωμένο». 

Στην κάθαρση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Πάμε να διώξουμε τους υγιείς ανθρώπους, σαν τον κ. Βελλή, από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι πολλοί, 3-4 είναι. Πληρώνουν οι σοβαροί και επιβιώνουν άλλοι (...) Εγώ δεν είπα πως είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Πάντα θα υπάρχει ένα παρασκήνιο, αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι ανεξήγητο (...) Δεν λέω πως αγαπηθήκαμε με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, είπαμε όμως να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αύριο θα έχουμε αντιπαλότητα, αλλά σωστή αντιπαλότητα».

Στα περιστατικά βίας σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου: «Μήπως ξέρετε τον υπεύθυνο για τη βόμβα στην καφετέρια του Τζαβέλλα; Μήπως ξέρετε ποιος πήρε τηλέφωνο να πάρουν τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Ηρακλή Γαζώρου; Μήπως ξέρετε ποιος ασχολήθηκε με την αδειοδότηση ομάδας του Ηρακλείου; Ποιος υποσχέθηκε δανεικούς σε κερκυραϊκή ΠΑΕ; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; (...) Ποιος παράγοντας ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στο κατάστημα του κ. Κωνσταντινέα; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ποιος παράγοντας απαίτησε τις απολύσεις των δημοσιογράφων Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου;».

Στον Χριστόφορο Ζωγράφο: «Τον κ. Ζωγράφο σαν άνθρωπο δεν τον ξέρω. Ξέρω μόνο πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία».

Στις επιθέσεις εναντίον του: «Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι έφτασαν στο διεστραμμένο μυαλό τους να θέλουν την ΑΕΚ θυγατρική και δεν τους αρέσει τώρα αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από το οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι παλιομοδίτες. Εγώ τα έκανα αυτά πριν από 40 χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις