Απορρίπτει τα περί τελεσιγράφου από τρόικα η κυβέρνηση

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 18:09
UPD:19:53
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Κανένα τελεσίγραφο δεν υπάρχει από πλευράς τρόικας, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κάτι που είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κυβερνητικό στέλεχος έλεγε το απόγευμα ότι οι δανειστές της χώρας «χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου» προκειμένου η διαπραγμάτευση για την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να μη χαθεί η 8η Δεκεμβρίου, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup για τελευταία φορά εντός του 2014.

Τις δυσκολίες της παρούσας διαπραγμάτευσης επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Μεγάλο αγκάθι για την έλευση της τρόικας παραμένει το δημοσιονομικό κενό, καθώς μεταξύ των δύο πλευρών παρατηρείται μεγάλη διαφορά.

Αν υπάρξει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό, τότε ανοίγει ο δρόμος για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, όπου αναμένεται να συζητηθούν και οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που ζητά η πλευρά των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει παρουσιάσει είδη ένα πρώτο πακέτο παρεμβάσεων ύψους 500 με 1 δισ ευρώ.

Ωστόσο ο ΥΠΟΙΚ Γκίκας Χαρδούβελης, τον οποίο έσπευσε σήμερα να στηρίξει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή