Τέλος ο Ρανιέρι από την Εθνική ομάδα

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 12:10
UPD:15:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Ιταλός τεχνικός είναι από σήμερα παρελθόν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς το μόνο που απομένει για να καταστήσει και τυπικό το «διαζύγιο» είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.

A- A A+

Μια ήττα από έναν αντίπαλο που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA και μάλιστα εντός έδρας, από μια ομάδα που σε κάθε κλήρωση αποτελεί... διακαή πόθο για όλους τις υπόλοιπες, καθιστά μονόδρομο την απόφαση για τη διοίκηση κάθε λογικού οργανισμού.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος «τελείωσε» σήμερα από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας μετά τη χθεσινή, ντροπιαστικότερη ήττα όλων των εποχών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αν και η αποπομπή του Ιταλού προπονητή δεν θα μπορέσει ποτέ να σβήσει το 0-1 της 14ης Νοεμβρίου 2014.

Τέλος πάντων, ο χθεσινός αγώνας με τα Νησιά Φερόε αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Ιταλού που ήρθε με βαρυφορτωμένο βιογραφικό αλλά μέσα σε τέσσερις αγώνες κατόρθωσε να διαλύσει εις τα εξ ων συνετέθη το οικοδόμημα που είχαν χτίσει οι Ότο Ρεχάγκελ και Φερνάντο Σάντος

Ο Ιταλός τεχνικός είναι από σήμερα παρελθόν για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς το μόνο που απομένει για να καταστήσει και τυπικό το «διαζύγιο» είναι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ. Ο Ρανιέρι θα ταξιδέψει στα Χανιά με την αποστολή της Εθνικής προκειμένου να είναι στον πάγκο της Τρίτη, στο φιλικό αγώνα με τη Σερβία, που θα είναι ο τελευταίος του στον πάγκο.

Ακολούθως, ο εκ Ρώμης ορμώμενος προπονητής θα αναζητήσει αλλού την τύχη του. Το διαζύγιο με την ΕΠΟ είναι συναινετικό, καθώς η σημερινή συνάντηση του Ρανιέρι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σαρρή, έγινε σε καλό κλίμα, με τη συμφωνία για την αποζημίωσή του να είναι πολύ κάτω από το εκ του συμβολαίου του προβλεπόμενο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και, σε κάθε περίπτωση, να θεωρείται επωφελής για την ΕΠΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις