EURO 2016: Σοκαρισμένοι οι διεθνείς

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 00:59
UPD:16:10
EPA/MOSCHANDREOU PANAGIOTIS
A- A A+

Δε μπορούσαν να βρουν λόγια οι διεθνείς, μετά τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε, για να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει στην εθνική ομάδα. 

Ο Βασίλης Τοροσίδης μόνο που δεν έκλαψε μπροστά στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, παραδέχθηκε ότι η ευθύνη για το αποτέλεσμα ανήκει πρώτα απ' όλους στους ίδιους τους παίκτες:

«Δεν έχω εξήγηση να δώσω. Αυτό που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια. Είμαστε τουλάχιστον τραγικοί, δεν χωράει κριτική, τι να πει κανείς. Τέτοια εθνική δεν έχει ξαναγίνει. Ομάδα χωρίς ταυτότητα, αλλά είναι τουλάχιστον τραγικό το να χάνουμε και από τα Νησιά Φερόε», είπε μεταξύ άλλων ο αμυντικός της Ρόμα και συνέχισε:

«Εμείς σαν ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν μπορεί να σου φταίει τίποτα άλλο όταν χάνεις από τα Νησιά Φερόε. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις με αυτό τον τρόπο με κλασικές ευκαιρίες των αντιπάλων μας, όταν εμείς έχουμε τέτοια ποιότητα. Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, ο κόσμος ήταν ξανά εδώ, αλλά τους δώσαμε ακόμα μια πίκρα, όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σαν αρχηγός και σαν παίκτης της εθνικής πάνω απ' όλα ζητώ συγνώμη και νομίζω πως αυτό είναι επιθυμία όλων.»

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση στα 7-8 χρόνια που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα, Είναι κωμικό να μιλάμε για πρόκριση όταν χάνουμε από έναν τέτοιο αντίπαλο. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Αν συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο, ούτε νίκη δεν θα πάρουμε στα προκριματικά. Αν αλλάξουμε εικόνα, μπορεί να έχουμε μία ελπίδα…Πιο παλιά πολεμούσαμε, ακόμη κι όταν δεν παίζαμε καλά. Έτσι όπως είμαστε και με την ομάδα του χωριού μου να παίξουμε μπορεί να χάσουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε στην προ Ρεχάγκελ εποχή. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

     Κονέ: «Καταστροφή...»

Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κονέ. «Για μία ακόμη φορά είχαμε κακή νοοτροπία. Μετά το Μουντιάλ συμβαίνει αυτό. Φταίμε όλοι μας κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Είμαστε εκτός τελικής φάσης κατά 95%. Δε ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Φταίμε όλοι μας, από εμάς τους παίκτες, οι προπονητές, η ΕΠΟ».

Στο σημείο εκείνο διευκρίνισε: «Με τα Νησιά Φερόε δεν έπαιξε ούτε ο κ. Ρανιέρι, ούτε ο κ. Σαρρής. Εμείς κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτά τα τέσσερα ματς δείξαμε ότι χαλάμε την οικογένεια και την ομάδα των 10 ετών. Με αυτές τις εμφανίσεις καταστρέφουμε αυτό που χτίστηκε την τελευταία 10ετία. Ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κατάσταση αυτή στην ομάδα».

  Χριστοδουλόπουλος: «Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι»

Πιο...επιεικής στα λόγια του ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα αρχή». «Για ακόμη μια φορά δεν κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας. Ας πούμε ότι όλα αυτά είναι σφαλιάρες. Να κατεβάσουμε…τα αυτιά μας, διότι αδικούμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Ας το δούμε έτσι όμως. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά δυστυχώς η πικρή αλήθεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις