Ρανιέρι: Θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 13:28
UPD:16:10
ICONPRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Άπαντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου από τον αυριανό αγώνα με τα Νησιά Φερόε η Εθνική Ελλάδας να κάνει μια νέα αρχή στα προκριματικά του Euro 2016 ζήτησε ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Κλάουντιο Ρανιέρι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης.

«Ελπίζω ότι οι παίκτες μου κατανοούν ότι θέλουμε μόνο τη νίκη. Στα τρία πρώτα παιχνίδια έχουμε μόλις ένα βαθμό και κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να είμαστε αποφασιστικοί αλλά όχι νευρικοί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς» υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνικός.

«Ξέρω ότι οι παίκτες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν παραπάνω δυσκολίες από πλευράς δυνάμεων. Τώρα όμως πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν. Θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν. Θέλω από όλους το 120% στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καραγκούνης μου είπε πως και στο παρελθόν υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όμως και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή, οπότε πρέπει να αντιδράσουμε» συνέχισε.

Στη συνέχεια ο κ. Ρανιέρι απάντησε για:

Το εάν έχει κάνει την αυτοκριτική του και ποιο είναι το κριτήριο επιλογής των διεθνών: «Η ευθύνη σε νίκες και ήττες ανήκει στον προπονητή. Ξέρω τους περισσότερους παίκτες, αλλά διαπίστωσα πως μετά την λήξη του Μουντιάλ κάποιοι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αναγκάστηκα να κοιτάξω και άλλες λύσεις. Ο Γκέκας είχε θέμα με το γκολ στην Εθνική, αλλά τώρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση».

Το στόχο που τού έθεσε η ΕΠΟ όταν ανέλαβε την Εθνική ομάδα και αν ζητήθηκε η πρόκριση: «Φυσικά μου ζητήθηκε η πρόκριση από την Ομοσπονδία, άλλωστε αυτό είναι και το σημαντικό. Είναι όμως μια στιγμή αλλαγής για την Εθνική Ελλάδας και θα ήταν ιδανικό να συνδυάσουμε την πρόκριση με την δημιουργία μιας νέας ομάδας».

Την κριτική που δέχεται για τις επιλογές του: «Σε όλους αρέσει η νίκη, αυτή πρέπει να επιδιώκουμε πάντοτε. Εγώ θέλω να δείξω ότι μπορούμε κάτι παραπάνω. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά περισσότερο με απασχολεί η εικόνα της ομάδας μου στο γήπεδο. Παντού υπάρχει γκρίνια και κριτικές, όχι μόνο στην Ελλάδα».

Το αν αισθάνεται ότι βρίσκεται υπό πίεση: «Μου αρέσει η πίεση. Είμαι μαχητής και θέλω να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου τη σωστή νοοτροπία και τη θέληση για νίκη. Έχω κάνει πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών. Θα δω σήμερα σε τι κατάσταση είναι ο Τοροσίδης και ύστερα θα αποφασίσω για την ενδεκάδα».

Τους διεθνείς εκπροσώπησαν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, οι οποίοι τόνισαν ότι αύριο η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλει η ελληνική ομάδα να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας.

«Το ξεκίνημα που έχουμε κάνει δεν είναι το ιδανικότερο. Από το επόμενο ματς και σε όλα που ακολουθούν οφείλουμε να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Τα στοιχεία που πρέπει να εμφανίσουμε αύριο είναι αποφασιστικότητα, πάθος, θέληση και αγωνιστικότητα» υπογράμμισε ο Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο Χριστοδουλόπουλος επισήμανε πως «έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να ολοκληρώσουμε μόνο με νίκες. Στο παρελθόν τα έχουμε καταφέρει, ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε αυτό που πρέπει σαν ομάδα. Τακτικά, τα Νησιά Φαρόε έχουν πειθαρχία. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά μια νίκη θα δώσει το έναυσμα για καλύτερη συνέχεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις