Ιράκ: Αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους

Σάββατο, 08 Νοεμβρίου 2014 19:31
UPD:19:35
REUTERS/US AIR FORCE
A- A A+

Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε σήμερα ο διεθνής συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος ήταν μια συνάντηση ηγετών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ. Πιθανολογείται ότι στη συνάντηση αυτή συμμετείχε ο ηγέτης του ΙΚ, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι.

Την πληροφορία μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός αλ Χάνταθ, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters, δεν ήταν διαθέσιμα στελέχη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας για να σχολιάσουν τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο αλ Αραμπίγια της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης και ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Δεκάδες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Εν τω μεταξύ τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στη Βαγδάτη και στην πόλη Ράμαντι στα δυτικά, από τις εκρήξεις αυτοκινήτων που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και πέντε στρατιωτικοί σύμφωνα με την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Ειδικότερα στη Βαγδάτη, δύο βόμβες εξερράγησαν σε δύο χωριστές επιθέσεις στην σιιτική συνοικία Άμιλ, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην ιρακινή αστυνομία.

Στην πόλη Ράμαντι, στην επαρχία Άνμπαρ, η επίθεση που διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι που επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο στοίχισε τη ζωή σε πέντε στρατιώτες.

«Πριν από την έκρηξη, το σημείο ελέγχου (που επάνδρωναν οι στρατιώτες) στοχοθετήθηκε και επλήγη με πολλούς όλμους. Κατόπιν ένας βομβιστής-καμικάζι με ένα Χάμβι επιτέθηκε εναντίον του», είπε η ίδια πηγή της αστυνομίας. Όταν άλλοι στρατιώτες έσπευσαν στο σημείο, συνέχισε η πηγή αυτή, «δέχθηκαν επίθεση με όλμους. Η σύγκρουση συνεχίστηκε για περίπου μια ώρα».

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή