NBA: «Άποντος» ο Παπανικολάου στη νέα νίκη του Χιούστον

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 08:57
UPD:09:10
USA Today Sports/Troy Taormina

Ο Κώστας Παπανικολάου (αριστερά) στον αγώνα Χιούστον - Σαν Αντόνιο.

A- A A+

Ο Κώστας Παπανικολάου μπορεί να μη σκόραρε, αλλά το Χιούστον νίκησε άνετα το Σαν Αντόνιο με 98-81, πετυχαίνοντας το απόλυτο έως τώρα στο πρωτάθλημα με 6 σερί επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Χωρίς τους Τιμ Ντάνκαν και Μάνου Τζινόμπιλι τα «σπιρούνια» έγιναν «εύκολη λεία» για τις «ρουκέτες», που είχαν στις τάξεις τους έναν φοβερό και τρομερό Ντουάιτ Χάουαρντ με 32 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Η διαφορά υπέρ της ομάδας του Τέξας έφτασε και στο +30 (75-45), με τον Παπανικολάου να παίζει 26 λεπτά και να μη σκοράρει, ωστόσο, πήρε 4 ριμπάουντ (2 επιθετικά), ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. 

Εκτός του Χάουαρντ, ο Τζέιμς Χάρντεν πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ με 4/5 τρίποντα ο Τζέισον Τέρι είχε καθοστική συμβολή στη νίκη του Χιούστον.

Είκοσι τέσσερα λεπτά άντεξε το Ντάλας απέναντι στο Πόρτλαντ. Οι Μπλέιζερς «πάτησαν γκάζι» μετά το 25ο λεπτό κι έφτασαν στην άνετη νίκη με 108-87. Οι Μάβερικς προηγήθηκαν με 50-46 στο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια «ξεφούσκωσαν» κι έτσι οι γηπεδούχοι δε συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ πέτυχε 20 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ από το Ντάλας ξεχώρισε ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 17 πόντους, αλλά με 6/17 σουτ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις