Κόντρα Δ. Σταμάτη - Κ. Ήσυχου με φόντο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 20:56
UPD:21:01
EUROKINISSI

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (φωτ. αρχείου) χαρακτήρισε ακραία επαίσχυντες, απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες τις δηλώσεις του κ. Ήσυχου, ενώ ζήτησε να λάβει θέση αμέσως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

A- A A+

Κόντρα προκάλεσαν δηλώσεις του υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Κώστα Ήσυχου, ο οποίος έκανε λόγο για μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προκειμένου να επιζητηθεί συναίνεση για την προεδρική εκλογή.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει μία μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης -και ίσως συνήθως αυτοί κινούνται γύρω από τον κ. Σαμαρά- που φλερτάρουν με το να ανεβεί το θερμόμετρο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με κάποιες κρίσεις, που κανείς δεν μπορεί να τις προσδιορίσει, προκειμένου να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα να βρεθουν οι 180 (σ.σ. βουλευτές) γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την κρίση» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ήσυχος, μιλώντας στο onalert.gr. 

«Εδώ εμείς προειδοποιούμε με σαφήνεια να μην παίξει αυτό το επικίνδυνο χαρτί η κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης χαρακτήρισε ακραία επαίσχυντες, απαράδεκτες και εθνικά επικίνδυνες τις δηλώσεις του κ. Ήσυχου, ενώ ζήτησε να λάβει θέση αμέσως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η εμπλοκή τέτοιων θεμάτων στην εσωτερική πολιτική διαμάχη, είναι επιεικώς επιζήμια και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Κύπρο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς, από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται για επίσκεψη εργασίας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, χαρακτήρισε πρόκληση τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «ένα θερμό επεισόδιο αυτή την ώρα θα ήταν πολύ αρνητική εξέλιξη».

Σε νέα του δήλωση ο κ. Ήσυχος σχολίασε: «Οι διαβεβαιώσεις του κ. Σαμαρά από την Κύπρο γίνονται δεκτές με ανακούφιση!».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή