Σωστικά έργα στα κτήρια του πρώην Βασιλικού Κτήματος

Με κονδύλι ύψους 70.000 ευρώ
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 08:15

Με κονδύλι ύψους 70.000 ευρώ, περίπου, η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής (ΕΝΜΑ) έχει ξεκινήσει ήδη άμεσα σωστικά έργα στα κτήρια του Οινοποιείου και στην οικία αρχικηπουρού.

A- A A+

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου  ενημερώθηκε για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει σε άμεσα σωστικά έργα σε κτήρια του πρώην Βασιλικού Κτήματος, για να τα προστατεύσει από την περαιτέρω φθορά.

Με κονδύλι ύψους 70.000 ευρώ, περίπου, η Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής (ΕΝΜΑ) έχει ξεκινήσει ήδη άμεσα σωστικά έργα στα κτήρια του Οινοποιείου και στην οικία αρχικηπουρού ενώ ξεκίνησε παράλληλα η αλλαγή της στέγης του κοιμητηριακού Ναού της Αναστάσεως.

To oινοποιείο.

Έργα και παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα κτήρια του ιστορικού πυρήνα. Σημειώνουμε εδώ ότι τα κτήρια της οικίας αρχικηπουρού, το βουτυροκομείο και το οινοποιείο βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης και οι σωστικές παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες.

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου, ο οποίος συντάσσεται πλήρως με τις πρωτοβουλίες αυτές, ανακοίνωσε ότι από την στιγμή που απομακρυνθούν τα υλικά κατάρρευσης από το κτήριο του Οινοποιείου θα είναι έτοιμος να αναθέσει την μελέτη  αποκατάστασης του κτηρίου. Η μελέτη αποκατάστασης θα γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο Altera Pars με αποκλειστική χρηματοδότηση του Συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου αναφέρει: «Χαιρόμαστε που η πολιτεία μετά από χρόνια αδιαφορίας λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας και διάσωσης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου και θα σταθούμε ουσιαστικός αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι πλέον σαφές ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι ο μοναδικός από τους 10 και πλέον φορείς τους δημοσίου τομέα που παράγει ουσιαστικό έργο στο πρώην Βασιλικό Κτήμα.

Οικία αρχικηπουρού.

Οι θλιβερές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα σε αυτό το στολίδι της Αττικής γης είναι καιρός να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και συνεργασία. Καλούμε όλους όσους σήμερα καθορίζουν την τύχη του κτήματος να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες για την νέα εξέλιξη στο Τατόι στην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, στον προϊστάμενο της ΕΝΜΑ, κ. Ορέστη Βαβατσιούλα, καθώς και στο προσωπικό της ΕΝΜΑ».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς