Ευρωλίγκα: Πέρασε και από τη Λιθουανία ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 22:13
UPD:22:34
INTIME SPORTS

Στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις και δεύτερη εκτός έδρας στη φετινή Ευρωλίγκα σημείωσε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε στη Λιθουανία της Νεπτούνας Κλαϊπέντα με 85-81 στην παράταση (76-76 κ.δ.) και οδηγεί μόνος τον 4ο όμιλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση απέναντι σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο και «σώθηκαν» από την ήττα χάρις στη μεγάλη εμφάνιση του αρχηγού τους, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος χρειάστηκε να σημειώσει ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση (34) και να γίνει ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της για να αποτρέψει το «κάζο», απέναντι σε ένα από τα ασθενέστερα συγκροτήματα της Ευρωλίγκας.

Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα σαν σε... τρικυμία, αφού τα λάθη στο ξεκίνημα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Πριν συμπληρωθεί το πεντάλεπτο οι παίκτες του Μίλαν Τόμιτς μετρούσαν ήδη πέντε, ενώ τα χαμένα ριμπάουντ πληρώνονταν με πόντους. Η βελτίωση της περιφέρειας, πάντως, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προηγηθεί στο 10΄ με 17-15.

Η βελτίωση είχε και συνέχεια, με τον Σλούκα να οργανώνει καλά, τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν σοβαρά και με διάρκεια και τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +10 (27-17), για να πάνε στα αποδυτήρια για ημίχρονο προηγούμενοι 38-30, χάρις στα καλάθια που σημείωσαν οι Σπανούλης και Αγραβάνης.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι παίκτες του Τόμιτς άρχισαν πάλι τα... δικά τους: κακές επιλογές στην επίθεση, αργές επιστροφές στην άμυνα, εφησυχασμός και κάπως έτσι η Νεπτούνας με ένα 7-0 μείωσε στον πόντο (37-38) και λίγο αργότερα μετέτρεψε με νέο σερί το εις βάρος της 39-46 σε 47-46. 

Οι Λιθουανοί έφτασαν στο +5 (63-58) στο 33΄ και 70-65, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Τότε ήταν η ώρα του Σπανούλη, που με προσωπικές ενέργειες έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (76-74), αλλά ο Ζαβάτσκας έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αφού στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού το τρίποντο σούταρε ο... Ντάνστον

Στην παράταση οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τρίποντο του Σπανούλη και διατήρησαν την πρωτοπορία ως τη λήξη της, χάρις κυρίως στην εμπειρία τους, καθώς ήταν και πάλι κακοί επιθετικά. Η Νεπτούνας μείωσε σε 80-81, αλλά 2/2 βολές από τον Πέτγουεϊ και 1/2 από τον Σλούκα «έγραψαν» το τελικό σκορ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις