Ευρωλίγκα: Για το «3Χ3» στη Λιθουανία ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 10:00
UPD:10:15
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με στόχο τη διατήρηση του αήττητου στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας, που αν το επιτύχει θα σημάνει ότι παραμένει η μοναδική ομάδα του γκρουπ που δεν έχει απώλειες, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε στη Λιθουανία (20:00) την πρωτόπειρη στη διοργάνωση Νεπτούνας Κλαϊπέντα.

Οι Λιθουανοί μπορεί να είναι άπειροι και σε καμία περίπτωση τοπ επιπέδου ομάδα, αλλά προέρχονται από την πρώτη νίκη τους στην Ευρωλίγκα, το 83-81 επί του Ερυθρού Αστέρα και θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και την ενέργεια που τους δίνει το «ζεστό» κοινό τους.

Υπό άλλες συνθήκες οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όμως οι κλυδωνισμοί μετά την ήττα στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, οι τραυματισμοί βασικών μονάδων, όπως είναι οι Πρίντεζης, Ντάρντεν, Παπαπέτρου και η ασάφεια ως προς το θέμα της τεχνικής ηγεσίας έκαναν την πειραϊκή ομάδα να ψάχνει ακόμη τα «πατήματά» της.

Ο Ντάρντεν ταξίδεψε πάντως στη Λιθουανία, αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της Δευτέρας (3/11) με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Πέτγουεϊ, ο οποίος είχε έναν σπασμό στη μέση, θα παίξει.

Ως το τεχνικό σκέλος της υπόθεσης, πρώτο μέλημα του Μίλαν Τόμιτς θα είναι να κοντρολάρει τον φρενήρη ρυθμό που επιδιώκουν οι λιθουανικές ομάδες, να κόψει τον αιφνιδιασμό της Νεπτούνας και να ελέγξει τα (πολλά) τρίποντα που επιχειρούν οι αντίπαλοι, είτε σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό είτε στο σετ παιχνίδι.  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις