Ο Ρουμενίγκε πρότεινε Απρίλιο-Μάιο για το Μουντιάλ του Κατάρ

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 15:00
UPD:15:04
EPA/MARC MUELLER

O πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, που ασκεί επιρροή στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, θεωρεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί το διάστημα Απρίλιος-Μάιος, ώστε να διευκολυνθούν οι ομάδες της Ευρώπης με το πολύ βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα.

A- A A+

Κοινός τόπος συζήτησης ως προς τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ το 2022, στο Κατάρ, ακόμη δεν έχει βρεθεί ανάμεσα στη FIFA και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι οποίοι αντιδρούν σφόδρα στην τέλεση του τουρνουά κατά τους συνήθεις θερινούς μήνες (Ιούνιος-Ιούλιος), λόγω των τεράστιων θερμοκρασιών που εκείνη την περίοδο αναπτύσσονται στην αραβική χώρα.

Η ειδική ομάδα εργασίας για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος της περιόδου 2018-2024 κατά την πρώτη συνεδρίασή της στη Ζυρίχη αποφάσισε να προτείνει το διάστημα Ιανουάριος/Φεβρουάριος ή Νοέμβριος/Δεκέμβριος του 2022, όμως ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, δεν είναι σύμφωνος και κατάθεσε αντιπρόταση.

Ο «Κάλε», που ασκεί επιρροή στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, θεωρεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018 πρέπει να πραγματοποιηθεί το διάστημα Απρίλιος-Μάιος, ώστε να διευκολυνθούν οι ομάδες της Ευρώπης με το πολύ βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα. «Η πρόταση της FIFA θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στο πρόγραμμα των ομάδων. Θεωρούμε ότι Απρίλιος και Μάιος είναι καλύτερες επιλογές για όλους» είπε.

Οι συνομιλίες επί του θέματος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (FIFA, σύλλογοι, Λίγκες, Ενώσεις ποδοσφαιριστών, Οργανωτική Επιτροπή) θα συνεχιστούν ως τις αρχές του 2015, ενώ την τελική απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA, τον Μάρτιο του 2015. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις