Στο πλευρό του Κατάρ η AFC

Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 16:39
UPD:16:42
EPA/STR
A- A A+

Το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσει το Κατάρ, το 2022, θα είναι ένα θαυμάσιο Μουντιάλ: η ασιατική συνομοσπονδία (AFC) πήρε θέση για το ζήτημα που έχει ανοίξει, καθιστώντας σαφές ότι το ενδεχόμενο μεταφοράς της διοργάνωσης σε κάποια άλλη χώρα δεν λαμβάνεται απολύτως υπόψη.

Η συζήτηση αφορά μόνο την περίοδο κατά την οποία θα λάβει χώρα το τουρνουά, το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί στη διάρκεια των χειμερινών μηνών λόγω των υψηλότατων θερμοκρασιών που επικρατούν το καλοκαίρι στο Κατάρ, αλλά όπως διαβεβαιώνει η AFC θα είναι μια διοργάνωση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

«Η FIFA έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του σεΐχη Σαλμάν Μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλίφα, προέδρου της AFC και μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Η ομάδα έχει το καθήκον της αξιολόγησης όλων των διαθέσιμων επιλογών σε σχέση με τη διεθνή ατζέντα για την περίοδο 2018-2024, και πρέπει να προσδιορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022» αναφέρει η AFC.

Η ομάδα άρχισε τις εργασίες της στις 9 Σεπτεμβρίου και κατά την πρώτη συνάντηση οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις συνέπειες που θα δημιουργηθούν από ένα χειμερινό τουρνουά, σε σχέση με μια διοργάνωση το καλοκαίρι. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και κατά τη δεύτερη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο.

Η γραμμή της ασιατικής συνομοσπονδίας είναι εκείνη που δίδεται από τον πρόεδρο Σαλμάν και αναφέρει πως κάθε απόφαση πρέπει να λάβει υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες και δεν θα πρέπει να ληφθεί βιαστικά, ενώ η AFC δηλώνει πεπεισμένη ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει ένα υπέροχο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν το τουρνουά πρέπει να μετατεθεί για τους χειμερινούς μήνες, μένει να προσδιοριστεί η πλέον κατάλληλη περίοδος. Η διοργάνωση μεταξύ του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου φαίνεται πιο εύκολη από την επιλογή Ιανουάριος-Φεβρουάριος, πάντως, καθώς στη δεύτερη περίπτωση θα συνέπιπτε με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις