Ο Γκ. Σρέντερ για τη σύμπραξη Ε.Ε. - Ρωσίας και την ένταξη της Τουρκίας

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2004 12:44
A- A A+

Αναγκαία για μία διαρκή ειρήνη είναι η στρατηγική σύμπραξη Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, τόνισε σήμερα ο γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Λόγω της ιστορίας, αλλά όχι μόνον, η Ευρώπη και η Γερμανία έχουν θεμελιώδες συμφέρον στη συγκρότηση στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε. για τη διασφάλιση μιας διαρκούς ειρήνης», υπογράμμισε ο γερμανός καγκελάριος και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ειδικότερα ότι οφείλουμε να συνεργαστούμε πολύ περισσότερο στον οικονομικό τομέα».

Επισημαίνοντας ότι μια διαρκής ειρήνη στην γηραιά ήπειρο δεν είναι αυτονόητη ο κ. Σρέντερ τόνισε ότι για τη διασφάλισή της, «είναι αναγκαία η συνέχιση της δέσμευσής μας στα Βαλκάνια, διότι χωρίς υποστήριξη, καμία προοπτική δεν είναι ορατή σε αυτήν την περιοχή».

Όσον αφορά την Τουρκία και το ευρωπαϊκό της μέλλον, ο κ. Σρέντερ δήλωσε ότι από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση προκύπτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την ασφάλεια της μελλοντικής Ευρώπης, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο «θα επέτρεπε τη συμφιλίωση της Δύσης με το Ισλάμ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή