Παροχή ρευστότητας και ανακούφιση δανειοληπτών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 15:18
UPD:21:01
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη να ασκήσει το ελληνικό δημόσιο «τα δικαιώματα του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

«Tα τελευταία χρόνια o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ» συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτάται: «Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή