Μπάσκετ: Τέσσερα στα πέντε...διπλά

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 19:37
UPD:19:42
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Στην τρίτη διαδοχική του ήττα σε ισάριθμα ματς υποχρέωσαν τον Πανιώνιο τα Τρίκαλα.

A- A A+

Με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν στα 4 από τα 5 παιχνίδια ολοκληρώθηκε σήμερα το «κυρίως πιάτο» της 3ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Στην τρίτη διαδοχική του ήττα σε ισάριθμα ματς υποχρέωσαν τον Πανιώνιο τα Τρίκαλα. Στο κλειστό της Νέας Σμύρνης η θεσσαλική ομάδα δε συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στους «κυανέρυθρους» και με το επιβλητικό 98-60 πανηγύρισε την 2η εφετινή της νίκη. Εάν δε συνέλθει άμεσα ο Πανιώνιος, τότε πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α2.      

Συνέχεια στις νίκες έδωσε η Νέα Κηφισιά. Μετά τη «βόμβα» επί του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, η ομάδα των βορείων προαστίων πέρασε με «διπλό» κι από την έδρα του Πανελευσινιακού (79-68), πιστοποιώντας ότι κι εφέτος θα διεκδικήσει την είσοδό της στην πρώτη τετράδα. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μαυροειδής, που πέτυχε 20 πόντους.

Αν και είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, τελικά το Ρέθυμνο ήταν αυτό που πανηγύρισε επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με το τελικό 75-72. Φαγιέ και Σάφτενναρ με 15 πόντους ο καθένας ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ενώ από τους γηπεδούχους κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Γιαννακίδης με 13.

Με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (13 πόντους, 7 ριμπάουντ)  ο Άρης επικράτησε στο «Αλεξάνδρειο» του Απόλλωνα Πάτρας με 69-64 κι έδειξε να ξεπερνάει με τον καλύτερο τρόπο τα όσα συνέβησαν μία εβδομάδα νωρίτερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και είχαν ως συνέπεια την τιμωρία της ΚΑΕ με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (από το επόμενο εντός έδρας ματς θα εκτίσει την ποινή του).    

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια (το ντέρμπι με τον Άρη διακόπηκε κι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η...τύχη του) πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας με 68-64 επί του ΚΑΟΔ. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις