Ευρωλίγκα: Δύσκολη νίκη με Λαμποράλ Κούτσα ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 23:12
UPD:23:21
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΥ
A- A A+

Το 2Χ2 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας έκανε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε πάρα πολύ δύσκολα της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με 63-57, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η ήττα-σοκ από τη Νέα Κηφισιά πριν από 5 ημέρες άφησε...κατάλοιπα στους «ερυθρόλευκους», που στάθηκαν τυχεροί καθώς απέναντί τους είχαν μία ομάδα που διεκδίκησε το ματς χάρις στα τρίποντα και στην επιθετική δυστοκία που παρουσίασαν οι γηπεδούχοι. Κατά τ΄ άλλα δεν είχε συνοχή στο παιχνίδι της, οι περισσότεροι παίκτες της έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και στο τέλος του ματς όταν  η μπάλα...έκαιγε συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στα λάθη.

Τα πολλά λάθη και η κακή βραδιά που βρέθηκαν οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού στην επίθεση, έδωσαν τη δυνατότητα στη Λαμποράλ Κούτσα να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος του αγώνα, αλλά η ποιότητα των «ερυθρόλευκων» μέτρησε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να «πατήσει γκάζι» ξεπέρασε γρήγορα το 0-4 των Βάσκων και με χαρακτηριστική άνεση πήρε διαφορά 10 πόντων (17-7) , δείχνοντας προς στιγμή ότι θα είχε ένα εύκολο βράδυ. Σιγά-σιγά, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν τη διαφορά (κυρίως με τρίποντα)  και λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου πέρασαν και πάλι μπροστά με τρεις πόντους (43-40).

Η τελευταία περίοδος ήταν...θρίλερ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει με 5 (50-45), οι Ισπανοί μείωσαν στο καλάθι με τρίποντο του Σαν Εμετέριο και το παιχνίδι πήγε με αυτό το ρυθμό έως το τέλος του. Στο τελευταίο λεπτό τα λάθη των Ισπανών έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να πάρουν διαφορά έξι πόντων (61-55) και κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Ο Ματ Λοτζέσκι με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ από την πλευρά της Λαμποράλ Κούτσα ο Σαν Εμετέριο τελείωσε το ματς με 14.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις