Στήριξη της ΑΔΕΔΥ στο Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 14:39
UPD:14:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη στήριξή της στο Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη αλλά και την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Κάνοντας αναφορά στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Πανεπιστήμιο την τελευταία εβδομάδα με αφορμή το νέο σύστημα ελέγχου της εισόδου η ΑΔΕΔΥ ασκεί κριτική για την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ «οι οποίες είχαν «στρατοπεδεύσει» γύρω από το κτήριο του Πανεπιστημίου, με ευθύνη του νέου Πρύτανη του Ιδρύματος».

Παράλληλα, στρέφεται κατά των Πρυτανικών Αρχών καθώς όπως αναφέρεται με εντολή τους «κρατήθηκαν» όμηροι στο χώρο της ίδιας τους της εργασίας και οι φοιτητές αντιμετωπίστηκαν με χημικά και ξύλο».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η εισαγγελική παρέμβαση δεν βοηθά προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τους χώρους του Πανεπιστημίου.

Κλείνοντας η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξή της στο σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΚΠΑ, «ο οποίος μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, δίνει δίκαιη μάχη ενάντια σε αυτή την επίθεση – επίδειξη ακραίου αυταρχισμού, καταστολής και κατάργησης δημοκρατικών κεκτημένων, καθώς και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή