Ο αγώνας συνεχίζεται, λένε οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 10:49
UPD:11:01
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Τη στήριξή τους στους φοιτητές και την ετοιμότητά τους για συνέχιση του αγώνα τους, ώστε να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα του ΕΚΠΑ εκφράζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, μετά την πρώτη τους συνάντηση με τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.   

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου «η αντιμετώπιση των φοιτητών με όρους εσωτερικού εχθρού και τα μέτρα καταστολής της φωνής διαμαρτυρίας τους μας αφορούν όλους».

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι το σπίτι κανενός πρύτανη. Δεν είναι έδρα υπουργού για να φρουρείται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφορικά με την έναρξη του διαλόγου των δύο πλευρών, την Τετάρτη στην πρυτανεία, για το θέμα της φύλαξης του ιδρύματος οι διοικητικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι «δε διαφάνηκε καμιά διάθεση επίλυσης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί».

«Μέρες αγώνα χρειάστηκαν για να γίνει μια πρώτη συζήτηση, μέρες αγώνα θα καθορίσουν και τη συνέχεια για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν», συμπληρώνουν.

Επίσης, καλούν τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ να σταματήσουν να στρέφουν τη συζήτηση μακριά από «τα πραγματικά προβλήματα του πανεπιστημίου» και τους ζητούν να «αξιοποιήσουν τη δημοσιότητα που τόσο εύκολα διασφαλίζουν για να αναδείξουν τις απολύσεις, την έλλειψη προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, την κατάρρευση των υπηρεσιών, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενώ απειλούνται με διαγραφές κ.ά.». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή