Αναστασίου: Τέτοια παιχνίδια μας δείχνουν πού βρισκόμαστε

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 20:16
UPD:20:20
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC

Ο Γιάννης Αναστασίου στην συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να απελευθερωθούν από το άγχος που τους βαραίνει και να επιστρέψουν στις καλές και με διάρκεια εμφανίσεις, υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής συνάντησης με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Έλληνας τεχνικός αναγνώρισε ότι «μετά από δύο ήττες, για μας τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται δύσκολα. Η Αϊντχόφεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι πολύ γρήγορη, με νέους παίκτες και παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Για μας στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Όπως είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού «αυτά τα παιχνίδια είναι σημαντικά για να δούμε το επίπεδο που βρίσκονται τα δικά μας νέα παιδιά για να ξέρουμε πού πρέπει να εστιάσουμε για να βελτιωθούμε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Μετά από μια ήττα πάντα υπάρχει προβληματισμός, αλλά στην ομάδα υπάρχει πλάνο και κοιτάμε την εξέλιξη της ομάδας».

Όταν ρωτήθηκε αν θα προφυλάξει τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απάντησε ότι «αυτό θα το δούμε αύριο. Για μας έχει σημασία η εξέλιξη των νέων παιδιών. Έχουμε αρκετούς νεαρούς παίκτες και στόχος μας είναι να παίζουν και να γίνονται καλύτεροι».

Όσο για το πού αποδίδει τις κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού; «Σαν παιχνίδι δεν παίζουμε άσχημα. Χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε κοντά, σίγουρα είμαστε και άτυχοι σε κάποια παιχνίδια αλλά πρέπει να κυνηγάμε την τύχη μας και να έχουμε μεγαλύτερη προσήλωση στο παιχνίδι μας, γιατί σε νεκρές στιγμές πληρώνεις τα λάθη σου κι εμείς τα έχουμε πληρώσει αρκετά».

Όπως ήταν φυσικό ο Γιάννης Αναστασίου κλήθηκε να απαντήσει για τις διαφορές που υπάρχουν στο ελληνικό και το ολλανδικό ποδόσφαιρο, αφού οικοδόμησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στη χώρα με τις τουλίπες.

«Η θέση του προπονητή στην Ελλάδα σε σχέση με την Ολλανδία είναι τελείως διαφορετική. Αυτό που τόλμησε ο Παναθηναϊκός πέρσι με νέα παιδιά, είναι κάτι σπάνιο στην Ελλάδα, ενώ στην Ολλανδία το εφαρμόζουν τακτικά. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στη διαφορετικότητα της κουλτούρας» είπε.

«Στην Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές. Η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα, αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι σαν λαός κι αυτό για τους προπονητές είναι μειονέκτημα. Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα σαφές πλάνο και στόχος μας είναι να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις