Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 16:17
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρο της Βουλής. Κατατοπιστική χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Εφέσου Χρυσόστομος τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισήμανε ότι διαφαίνεται αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση.

Αύριο στις 4 μ.μ. μεταβαίνει στο Φανάρι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης για εκτόνωση της εκκλησιαστικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον ρ/σ «Φλας», η πρόταση της κ. Γιαννάκου θα περιλαμβάνει εγγυήσεις ότι δεν θα θιγεί το καθεστώς των Νέων Χωρών.

Το μεσημέρι η υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τόν ενημέρωσε για την μεσολαβητική πρωτοβουλία. Μετά την επιστροφή της από το Φανάρι θα έχει συνάντηση μαζί του, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου την Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη, επικαλούμενος όμως την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή