Πολιτική
Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 16:17

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρο της Βουλής. Κατατοπιστική χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Εφέσου Χρυσόστομος τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος επισήμανε ότι διαφαίνεται αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί μια λύση.

Αύριο στις 4 μ.μ. μεταβαίνει στο Φανάρι η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης για εκτόνωση της εκκλησιαστικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον ρ/σ «Φλας», η πρόταση της κ. Γιαννάκου θα περιλαμβάνει εγγυήσεις ότι δεν θα θιγεί το καθεστώς των Νέων Χωρών.

Το μεσημέρι η υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τόν ενημέρωσε για την μεσολαβητική πρωτοβουλία. Μετά την επιστροφή της από το Φανάρι θα έχει συνάντηση μαζί του, ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου την Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη, επικαλούμενος όμως την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του.