Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγεί αντιπροσωπεία των εταιρειών της ΕΕ στην Τσενγκντού στην Κίνα για την προώθηση των εμπορικών δεσμών

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 11:53
UPD:11:56
A- A A+

21 έως 23 Οκτώβριου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών ενώσεων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών στην Κίνα, για να συζητήσει με την κινεζική κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες πώς να προωθηθεί περαιτέρω το εμπόριο ΕΕ-Κίνας και η βιομηχανική συνεργασία. Η αποστολή αυτή είναι μέρος της σειράς «Αποστολές για την Ανάπτυξη» για να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για να ωφεληθεί περισσότερο από ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Αυτή η ενέργεια έρχεται μετά και την επιτυχή αποστολή για την πράσινη ανάπτυξη στην Κίνα του Αντιπροέδρου Antonio Tajani και του Επίτροπου Potočnik στις 18-19 Ιουλίου 2013.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Τσενγκντού θα είναι Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Antti Peltomäki.

"Ο σκοπός της επίσκεψης αυτής είναι να επιβεβαιώσει τους στενούς δεσμούς μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας, για την ενίσχυση της συνεργασίας σε στρατηγικούς τομείς και θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές", είπε ο κ Peltomäki, πριν από την επίσκεψη.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την ΙΧ Έκθεση Συνεργασίας Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας. Αυτή η εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί για οκτώ εκθέσεις με περισσότερες από 10.000 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις επιχείρηση-με– επιχείρηση, και ποσοστό επιτυχίας ένα τρίτο, όσον αφορά τα πραγματικά αποτελέσματα ζευγαριών επιχειρήσεων που προέκυψαν.

Η Έκθεση, που φιλοξενείται από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Εμπορίου, το Συμβούλιο της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου και την επαρχιακή κυβέρνηση Sichuan, διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Ένωσης Έργου Καινοτομίας (ΕΥΠΙΚ), μέλος του δικτύου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (EEN) που είναι υπεύθυνο για την Δυτική Κίνα. Η έκθεση αναμένεται να συγκεντρώσει 800 έως 1.000 εκπρόσωπους των ΜΜΕ, συνεταιρισμούς, επιχειρηματικές ενώσεις, ιδρύματα Έρευνας και Ανάπτυξης και κρατικούς φορείς. Θα παραστούν αξιωματούχοι από 8 κράτη μέλη της ΕΕ και η ΕΕ.

Εκτός από την αντιπροσωπεία των επιχειρήσεων της αποστολής της ΕΕ για την ανάπτυξη, θα παραστούν στην Έκθεση 260 επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων από 22 κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα , Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακική Δημοκρατία, Σλοβενία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο). Οι ακόλουθοι τομείς θα είναι παρόντες:

• Προστασία του περιβάλλοντος

• Τεχνολογίες Εξοικονόμησης ενέργειας & Νέας Ενέργειας

• Βιοφαρμακευτική και της βιοτεχνολογία

• Σύγχρονη Γεωργία και τρόφιμα

• Γενική Αεροπορία, Διάστημα και Αεροδιαστημική

• Βιομηχανία και υπηρεσίες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών

• Κατασκευή και μεταφορές

• Μηχανολογία και μηχανική

• Πανεπιστήμια, Καινοτόμοι Συνεταιρισμοί & Επιστημονικά Ερευνητικά Ινστιτούτα

Εκτός από τα θεματικά σεμινάρια, θα λάβει χώρα μία εκδήλωση μεσιτείας για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ ευρωπαϊκών και κινεζικών εταιρειών. Δραστηριότητες σύνδεσης εταιρειών και προσαρμοσμένες ατομικές συναντήσεις θα διοργανώνονται για κάθε συμμετέχοντα.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής, οι επιχειρήσεις της ΕΕ θα παρακολουθήσουν μια επίδειξη από πρώτο χέρι, των ήδη διαθέσιμων υπηρεσιών της ΕΕ που τους βοηθούν να λειτουργούν στην Κίνα - ήτοι το China SME IPR Helpdesk και το EU SME Centre.

Πολιτικά Συνέδρια

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Antti Peltomäki θα έχει επίσης συνομιλίες με τους κινέζους ομολόγους του, ήτοι τον Υφυπουργό SU Bo από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών, καθώς και επαρχιακές και δημοτικές αρχές.

Η Γενική Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιεί αρκετούς ρυθμιστικούς διαλόγους με την Κίνα για την προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης σε πολιτικές βιομηχανίας και ΜΜΕ και μεγαλύτερη σύγκλιση των τεχνικών κανονισμών, προτύπων και διαδικασιών αξιολόγησης της συμμόρφωσης. Ο απώτερος στόχος είναι η μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και η αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και για τις δύο πλευρές.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2012 εγκαινιάστηκε ένα web-based εργαλείο "CESIP", η πλατφόρμα China-Europe Standardisation Information. Δίνει στις επιχειρήσεις πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα που ισχύουν σε εξαιρετικά εμπορεύσιμα ελεγχόμενα προϊόντα και έτσι βοηθά τις ΜΜΕ να διεθνοποιηθούν. Το CESIP παρέχει πολύτιμες, δίγλωσσες πληροφορίες στις κινέζικές και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για τα πάντα από τους τεχνικούς κανονισμούς μέχρι τις απαιτήσεις για την πρόσβαση στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών για χιλιάδες πρότυπα.

Αποστολές για την ανάπτυξη

Ο γενικός στόχος των αποστολών για την ανάπτυξη είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας με την καλύτερη αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού σε χώρες μη μέλη της ΕΕ μέσω της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και των μεταρρυθμίσεων. Βοηθούν τις εταιρείες της ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και την εμβάθυνση των διμερών πολιτικών συνεργασιών σε διάφορους τομείς.

More information on the Mission for Growth to China

Missions for Growth

EU & China – Enterprise and Industry initiatives on Europa

Προτεινόμενα για εσάς