«Όχι» στις απολύσεις λέει η ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 11:42
UPD:11:47
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας.

Οι απολύσεις θα γίνουν με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου).

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

NAFTEMPORIKI.GR

Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ «να πάρει άμεσα θέση και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει διευκολύνοντας το έργο της συγκυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογικών διεργασιών». 

Η επίμαχη έκθεση εστάλη στον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο στις 27 Σεπτεμβρίου. To ΑΣΕΠ κάνει λόγο για «βαρύτατα τρωθέν κύρος του δήμου από παράνομες πράξεις προηγούμενης διοικητικής αρχής» και καλεί την παρούσα δημοτική αρχή να εφαρμόσει το νόμο και να απολύσει τους συγκεκριμένους υπαλλήλους «συμβάλλοντας εμπράκτως στην απονομή Δικαιοσύνης».

Εάν δεν προχωρήσει στις απολύσεις ο δήμος, την τελική απόφαση θα πάρει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ. 

NAFTEMPORIKI.GR

Σημειώνεται πως ο κ. Βρεττάκος είναι ένας από τους 19 δημάρχους που έχουν αρνηθεί να αποστείλουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, με το επιχείρημα ότι τελικός στόχος είναι οι μαζικές απολύσεις και όχι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των δήμων που απειλούνται καθημερινά από το συνεχώς μειούμενο προσωπικό.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή