Μπάσκετ: «Μίλησαν» οι έδρες στην Α1

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 19:44
UPD:20:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε στο «Μελίνα Μερκούρη» και το Ρέθυμνο, επικρατώντας 72-66 του ΚΑΟ Δράμας.

A- A A+

Την πρώτη νίκη στη φετινή Α1 πανηγύρισε ο Απόλλωνας στην Πάτρα, επικρατώντας με 91-82 του Πανελευσινιακού στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη σερί ήττα στη διοργάνωση. 

Με τον Πεν (29 πόντοι) να οδηγεί επιθετικά το αχαϊκό συγκρότημα και τον Γκάλογουεϊ να μοιράζει αφειδώς τις ασίστ, ο Απόλλωνας ξέφυγε από τα πρώτα λεπτά στο σκορ και δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και εξαιρετική δημιουργία (24 ασίστ), οι παίκτες του Νίκου Βετούλα έβρισκαν απαντήσεις οσάκις ο Πανελευσινιακός πλησίαζε, με τελευταία προσπάθεια στο 33΄, όταν μείωσε σε 78-76. 

Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε στο «Μελίνα Μερκούρη» και το Ρέθυμνο, επικρατώντας 72-66 του ΚΑΟ Δράμας. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από τη δεύτερη περίοδο, χάρις στην κυριαρχία στα ριμπάουντ και πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Σίμπσον, Σάφτενααρ.

Όμως, τα πολλά λάθη (18) και η χαλαρή άμυνα επέτρεψε στους Δραμινούς να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να μειώσουν στο 36΄ σε 60-57. Τότε ανέλαβε δράση ο Φαγιέ, ο οποίος σημειώνοντας τους 11 από τους 19 πόντους του στην τελευταία περίοδο οδήγησε τους Κρήτες στη νίκη.

Στα Τρίκαλα, ύστερα από έναν εξαιρετικό αγώνα η ομώνυμη γηπεδούχος ομάδα κατόρθωσε επίσης να σημειώσει την παρθενική νίκη της στη φετινή Α1 επικρατώντας ύστερα από δύο παρατάσεις του Κόροιβου Αμαλιάδας με 102-93, αφού μετά την κανονική διάρκεια (67-67) οι άμυνες πήγαν... περίπατο.

Κορυφαίος των νικητών, με νταμπλ νταμπλ, ήταν ο Καμερουνέζος σέντερ Κένεθ Κάντζι (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ), ενώ από τον Κόροιβο Αμαλιάδας ξεχώρισε ο Λόουερι Ρόμπερτ με 23 πόντους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις