Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα με νίκη ο Παναθηναϊκός, 84-77, την Τούροβ

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 23:25
UPD:23:28
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Με το...δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, που επιβλήθηκε με 84-77 της Τούροβ στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Οι «πράσινοι» πέτυχαν το 3Χ3 στις επίσημες διοργανώσεις που συμμετέχουν από το ξεκίνημα της σεζόν 2014/2015 (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωλίγκα) κι απέδειξαν ότι επιθετικά δουλεύουν αρκετά καλά, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουν ορισμένα «κενά διαστήματα» στο παιχνίδι τους, που παρά λίγο να τους στοιχίσουν στο αποψινό ματς με τους Πολωνούς.

Σημείο αναφοράς στο ματς ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Τζούλιαν Ράιτ με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο ντεμπούτο του ο Αμερικανός φόργουορντ έδειξε καλά στοιχεία. Στα πέντε λεπτά και κάτι που αγωνίστηκε πέτυχε 4 πόντους, είχε ένα εντυπωσιακό κόψιμο, έδωσε μάχες κάτω από τα καλάθια και με βάση την εικόνα αυτή δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους», αρκεί να εγκλιματιστεί γρήγορα.

INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός, που από το ξεκίνημα του αγώνα είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (έφτασε μέχρι και στο +14 η διαφορά, 60-46), δε μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι λόγω των «κενών διαστημάτων» που παρουσίαζε και τα οποία κρατούσαν «ζωντανούς» τους Πολωνούς.

Με τους Σλότερ και Παππά να κάνουν εξαιρετικό ματς (από 16π. ο καθένας) και τον Γιάνκοβιτς να προσφέρει πολύτιμες λύσεις σε επίθεση και άμυνα (13π, 4ρ.), οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Όπως προαναφέρθηκε, όμως, εκεί που πήγαιναν να ξεφύγουν, τα προσωπικά λάθη και οι βεβιασμένες επιθέσεις έδιναν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να διεκδικούν την...επιστροφή τους στο ματς.

Και τα κατάφεραν στην τελευταία περίοδο. Οι Πολωνοί, που ήταν πίσω με 9 στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (68-59) κατάφεραν να μειώσουν σε 68-62 και 73-69, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε αμέσως σε τάιμ άουτ, έξαλλος με την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του.

Η Τούροβ μείωσε ακόμη περισσότερο (73-71), αλλά ο Παππάς με τρίποντο έδωσε σημαντική ανάσα στο «τριφύλλι», τέσσερα λεπτά πριν συμπληρωθεί το 40λεπτο. Ο Διαμαντίδης, που δεν είχε σκοράρει μέχρι το 38΄ έδωσε απίστευτη ασίστ στο Γκιστ κι ο Αμερικανός κάρφωσε, ενώ αμέσως μετά με δύο εύστοχες βολές του αρχηγού των «πρασίνων» έγινε το 80-72 και κάπου εκεί η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μάρντι Κόλινς, με 23 πόντους, πήγε να κάνει τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν άστοχος σε δύο βολές στο τέλος κι ενώ το σκορ ήταν στο 82-77.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις