Μέρκελ: Καμία δραστική αλλαγή για την Ουκρανία από τις συνομιλίες με Πούτιν

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 13:59
UPD:14:27
EPA/Daniel Dal Zennaro

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (αριστερά), ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (δεξιά), ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι (κέντρο) και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης και Ασίας, στο Μιλάνο.

A- A A+

Καμία δραστική αλλαγή στην προοπτική της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία δεν επέφεραν οι μέχρι στιγμής συνομιλίες του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και Ευρωπαίων ηγετών με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε επίσης δηλώσει «όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος», μετά τα όσα άκουσε εκ μέρους του Ρώσου ομολόγου του.

Η Ρωσία έχει προσαρτήσει - παράνομα, σύμφωνα με το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας - την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία κατοικείται κατά πλειοψηφία από εθνικά Ρώσους, ενώ θεωρείται κοινό μυστικό ότι ενισχύει τους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίοι ελέγχουν εδάφη των επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

EURONEWS

Η Μόσχα αρνείται ότι παρέχει άνδρες και οπλισμό στους αποσχιστές, ωστόσο τους υποστηρίζει σθεναρά με δηλώσεις.

Ντονέτσκ: Επιθέσεις φιλορώσων στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο τρεις επιθέσεις από τους αντάρτες, δήλωσε ο Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο, προσθέτοντας πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίσθηκαν.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν στο κέντρο του Ντονέτσκ πυρά πυροβολικού προερχόμενα από τον τομέα του αεροδρομίου, όπου εδώ και τρεις ημέρες οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί.

Στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, αγνοείται η τύχη 11 Ουκρανών στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα. Οι στρατιώτες αυτοί ανήκαν σε τάγμα που κατευθυνόταν προς ένα οδόφραγμα κοντά στο χωριό Σμιλέ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στο Κίεβο.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως στον τόπο της ενέδρας βρέθηκαν καμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή