Μιλάνο: Κατ' ιδίαν συζητήσεις αναμένεται να έχουν Πούτιν - Ποροσένκο

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 06:44
UPD:10:23
EPA/Daniel Dal Zennaro

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης και Ασίας, στο Μιλάνο.

A- A A+

Τις προσπάθειες γεφύρωσης των διαφορών τους αναμένεται να εντείνουν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης και Ασίας, στο Μιλάνο.

Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να έχουν κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αλλά και με τους ηγέτες της Ε.Ε. οι οποίοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν διεθνείς αναταραχές.

EURONEWS
Η κρίση στην Ουκρανία κυριαρχεί στη 10η σύνοδο Ε.Ε.- Ασίας

Χώρες της Δύσης έχουν προβεί στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη που φέρεται πως παρέχει η Μόσχα σε φιλορώσους αυτονομιστές, οι οποίοι μάχονται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Ευρωπαίοι ηγέτες κατηγορούν τη Ρωσία για δεκάδες θανάτους εξαιτίας των συνεχών παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός, στην οποία είχαν συμφωνήσει τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο.

«Είναι προφανές ότι κύριο μέλημα της Ρωσίας είναι να καταστήσει σαφές πως τηρείται το σχέδιο της συμφωνίας που υπεγράφη στο Μινσκ», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλά κενά, ωστόσο θα είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί διάλογος», πρόσθεσε.

EURONEWS

Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με μια πιθανή απόφαση της Ρωσίας να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία –εξαιτίας των μεγάλων οφειλών του Κιέβου- κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει διαταραχές στη ροή του αερίου προς την υπόλοιπη Ευρώπη εν όψει του χειμώνα.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή