Επικρίνει τον Έρογλου για το ζήτημα της ΑΟΖ ο πρώην Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 13:35
UPD:13:46
EPA/CYPRIOT PRESS OFFICE / HANDOUT

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ (αριστερά), τον οποίο την περασμένη βδομάδα απομάκρυνε από τη θέση του διαπραγματευτή ο κ. Έρογλου (δεξιά), η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολούθησε λανθασμένη στρατηγική στο ζήτημα της ΑΟΖ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Επικριτικός απέναντι στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου εμφανίστηκε ο πρώην διαπραγματευτής Κουντρέτ Όζερσαϊ σχολιάζοντας ότι έπρεπε να καταβάλει προσπάθειες για να πείσει την Τουρκία «να αλλάξει την σκληρή στάση της στο ζήτημα της ΑΟΖ».

Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, τον οποίο την περασμένη βδομάδα απομάκρυνε από τη θέση του διαπραγματευτή ο κ. Έρογλου, η τουρκοκυπριακή πλευρά ακολούθησε λανθασμένη στρατηγική στο ζήτημα της ΑΟΖ.

Σε δηλώσεις του στον τουρκοκυπριακό τύπο ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, «αναζητούσε μια δικαιολογία για να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Όζερσαϊ αφήνει να εννοηθεί ότι η ανάμειξη της Τουρκίας στη νέα κρίση είναι ένα λάθος, το οποίο χρεώνεται η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, η διεθνής κοινότητας λαμβάνει το μήνυμα ότι «η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας». Κατά την άποψη του κ. Όζερσαϊ, αυτή είναι μια μεγάλη αδυναμία της τουρκοκυπριακής διπλωματίας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην ΑΟΖ «υπάρχει αντιπαράθεση των δυο κοινοτήτων και όχι αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Κύπρο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή