Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 19:11
UPD:21:11
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
A- A A+

Με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Επίθεση σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ από την Αλέκα Παπαρήγα

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μεν Ν.Δ. χειραγωγεί και υποτάσσει το λαό, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις», είπε, σημειώνοντας ότι «το κίνημα άρχισε να υποχωρεί το 2012, τα δύο τελευταία χρόνια» όταν αυξήθηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός πρότεινε τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού στόχου ευρύτατης συνεργασίας με εναλλασσόμενη πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν.

Υπενθύμισε ότι από το 2010 έλεγε ότι «καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του τότε Πρωθυπυργού και συνέχισε: «Σήμερα λοιπόν επανέρχομαι στην πρόταση ευρύτατης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου, υπό Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλασσόμενη πρωθυπουργία των αρχηγών των κομμάτων που θα συμμετάσχουν».

«Μια τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Με απόσβεση; Με πάγωμα; Με επιμήκυνση; Ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα», πρόσθεσε.

Ακόμη ο κ. Κρεμαστινός πρότεινε «να υπάρξει άμεσα συνταγματική μεταβολή, βάσει της οποίας οι εκλογές θα προκηρύσσονται μόνο όταν η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη».

Παράλληλα,η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου έκανε γνωστό πως θα ψηφίσει «παρών».

«Η κυβέρνηση δεν κατάφερε ως σήμερα να βάλει τη χώρα με σχέδιο σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Από την άλλη πλευρά, είναι κατανοητό και δεδομένο ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή συγκυρία», αναφέρει η Κ. Μάρκου σε δήλωσή τους και προσθέτει: «Η χώρα χρειάζεται έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για να διατυπωθούν και να δρομολογηθούν ρεαλιστικές προοδευτικές πολιτικές από όλες τις πλευρές ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα της απασχόλησης και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων».

«Ψηφίζω "παρών" στην πρόταση του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», καταλήγει.

Και ο επίσης ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, μιλώντας στη Βουλή, είπε όχι σε εκλογές, αλλά και όχι στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η άρνησή του σήμερα «δεν επιζητά την αποσταθεροποίησή της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή