Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 09:43
UPD:09:52
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία έγινε για να να υπάρχει καλύτερος συντονισμός εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, εξελίχθηκε σε μάχη χαρακωμάτων, μεταξύ του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Ευ. Βενιζέλου για να καταλήξει σε μάχη όλων εναντίων όλων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Εν μέσω της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, στον έναν εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, μοιάζει και είναι ανεξέλεγκτη.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία έγινε για να να υπάρχει καλύτερος συντονισμός εν όψει της συζήτησης στη Βουλή, εξελίχθηκε σε μάχη χαρακωμάτων, μεταξύ του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Ευ. Βενιζέλου για να καταλήξει σε μάχη όλων εναντίων όλων.

Μάλιστα, παρά τη συμφωνία να μη βγουν προς τα έξω τα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες τελικά είδαν το φως της δημοσιότητας απίστευτοι διάλογοι από την επίμαχη συνεδρίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, πέρα από τις συνήθεις βολές τους για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας, έθεσε ακόμη και θέμα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, εγκαλώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί αν και βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν το έχει κάνει ακόμη. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε γιατί όπως είπε δεν έχει φορολογηθεί επαρκώς η πλουτοκρατία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για «συνωμοσίες» εναντίον του, δείχνοντας εμφανώς προς την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στο Ζάππειο που -όπως είπε- του καταλογίζουν ότι έτρεξε να πανηγυρίσει τη νίκη του είπε χαρακτηριστικά: «Άλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Εκείνη την περίοδο κάποιοι με αποκάλεσαν Τούρκογλου. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου».

Από την πλευρά του ο Μ. Κασσής ζήτησε να παραιτηθεί ο γραμματέας Ν. Ανδρουλάκης γιατί «δεν γίνεται δουλειά από τις Βρυξέλλες, ενώ ο Σ. Κεδίκογλου είπε: «Εάν με την δημοκρατική Παράταξη κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη της ΕΛΙΑΣ, θα αποτύχουμε. Εδώ όλες οι κινήσεις της ΕΛΙΑΣ μαζί δεν γεμίζουν ούτε ταξί».

ΝΕΡΙΤ

Κι όλα αυτά διαδραματίζονται ενώ στις 24 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί στο Ηράκλειο Κρήτη η έκθεση - εκδήλωση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ) και θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου.

Σκοπός της Έκθεσης, όπως αναγράφεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, είναι «να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού». Αναφορά που κατά πολλούς φωτογραφίζει την πρόθεση του πρώην Πρωθυπουργού να προχωρήσει στη δημιουργία πολιτικής κίνησης.

Ήδη τα ερωτήματα για την παρουσία ή μη του κ. Παπανδρέου στην ψηφοφορία στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής πληθαίνουν. Σε κάθε περίπτωση, λέει κυβερνητικό στέλεχος, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι «μια βραδυφλεγής βόμβα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης». 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή