Υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 07:58
UPD:09:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (αριστερά) στη συζήτηση επί της πρότασης του Πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

A- A A+

Η κόντρα σε υψηλούς τόνους μεταξύ του αντιπροέδρου της Βουλής και βασικού εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, έδωσε τον τόνο της πρώτης ημέρας της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επί της ουσίας η χθεσινή ημέρα στη Βουλή τα είχε όλα. Και υψηλούς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς κυβέρνησης, με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη να κάνει αναφορά στα δύο άκρα του πολιτικού συστήματος και την άλλη πλευρά να σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης με αιχμές για επιλεκτική αντιμετώπιση επιχειρηματικών συμφερόντων , αλλά και αναφορές στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην παρευρίσκονται τα στελέχη του στα ίδια τηλεοπτικά πάνελ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. 

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή δεύτερη ημέρα της συζήτησης. Η μεν συγκυβέρνηση αναμένεται να επιχειρήσει να καταδείξει «το ανέφικτό των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ», προβάλλοντας παράλληλα το επιχείρημα ότι «για πρώτη φορά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ της ελληνικής κρίσης χρέους», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να επαναλάβει από την πλευρά της τα περί «μαγικής εικόνας» του Πρωθυπουργού που βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός από το Μιλάνο όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες, «με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης».

AMNAWEBTV

Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσε μια ανακοίνωση για την εκδήλωση – έκθεση στο Ηράκλειο Κρήτης με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», αφιερωμένη στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 24 Οκτωβρίου, που θα εγκαινιάσει με ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, μεταξύ των σκοπών της εκδήλωσης, είναι «να αποτελέσει έναυσμα για διάλογο, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

AMNAWEBTV

Η αναφορά αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου για μια καινούρια κίνηση, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε νέα κόντρα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο υπήρξε συμφωνία και από τις δύο πλευρές να μην διαρρεύσουν οι σχετικές συνομιλίες.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης έλεγαν ότι «όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά», εν όψει και της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή