Στους δρόμους οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ - Διαδηλώνουν κατά του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων

Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 12:14
UPD:13:54
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Στο κέντρο της Αθήνας διαδηλώνουν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

Αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λόγω της κινητοποίησης έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Ηλίας Κουτσίμπελης δήλωσε στη διάρκεια της συγκέντρωσης πως η πρόθεση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν έχει να κάνει με τη ρύθμιση προβλημάτων του Δημοσίου, αλλά με το άγχος που υπάρχει, ώστε να βρεθεί μια δεξαμενή απολύσεων», η οποία -εκτίμησε- «οδηγήσει στη διάλυση όλων των υπηρεσιών των δήμων». 

NAFTEMPORIKI.GR

«Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί απέναντι «σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρά γιατί γνωρίζει την αλήθεια

NAFTEMPORIKI.GR

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαδηλώνουν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά πως «ο μόνος λόγος που η ΠΟΕ - ΟΤΑ αντιδρά είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

NAFTEMPORIKI.GR

Όπως είπε στον Real Fm, «το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος», ενώ πρόσθεσε πως «κανένα κριτήριο δεν αλλάζει».  

newsroom naftemporiki.gr - MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή