Χονγκ Κονγκ: Συγκρούσεις φιλοδημοκρατικών και φιλοκαθεστωτικών διαδηλωτών

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 11:18
UPD:15:26
EPA/DENNIS M. SABANGAN
A- A A+

Για συγκρούσεις φιλοδημοκρατικών και φιλοκαθεστωτικών διαδηλωτών στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στις συνοικίες Κόζγουεϊ Μπέι και Μονγκ Κοκ, δύο από τις πλέον εμπορικές του κέντρου της πόλης, όταν φιλοκαθεστωτικοί διαδηλωτές άρχισαν να «ξηλώνουν» οδοφράγματα τα οποία είχαν στήσει οι ακτιβιστές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας από το Σάββατο.

Στη συνοικία Μονγκ Κοκ, η οποία θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, περίπου 1.000 υποστηρικτές του Πεκίνου συγκρούστηκαν με περίπου 100 διαδηλωτές. Ορισμένοι άρχισαν να τους φτύνουν και να τους πετούν πλαστικά μπουκάλια. Η αστυνομία σχημάτισε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες για να προστατεύουν τους αστυνομικούς, ενώ οι υποστηρικτές του Πεκίνου φώναζαν στους αστυνομικούς διότι δεν έχουν απομακρύνει τους ταραξίες. «Δεν πάει άλλο, επηρεάζονται οι ζωές μας», δήλωσε ένας δάσκαλος, ο Βίκτορ Μα, 42 ετών. «Δεν μπορείς να κρατάς τους πολίτες ομήρους, αυτό δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Για αυτό είναι τόσο οργισμένος ο κόσμος εδώ».

Στο μεταξύ στην περιοχή Κοζγουέι Μπέι, περίπου 100 πολίτες προσπαθούσαν να απομακρύνουν οδοφράγματα που είχαν στήσει διαδηλωτές απέναντι σε περίπου 25 μέλη της οργάνωσης διαμαρτυρίας Occupy Central.

Η αστυνομία επενέβη και εκεί για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Λέουνγκ Τσουν Γινγκ, αρνήθηκε την Πέμπτη να παραιτηθεί, παρά το τελεσίγραφο των φιλοδημοκρατικών φοιτητών, αντιπροτείνοντάς τους διάλογο για την εκλογική μεταρρύθμιση στην αυτόνομη κινεζική πόλη - κράτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή