Ο Νικήτας Τσακίρογλου νέος διευθυντής του ΚΘΒΕ

Επαφές Καραμανλή για πολιτιστικά θέματα
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 15:40
UPD:16:28
A- A A+

Στο γνωστό ηθοποιό, Νικήτα Τσακίρογλου, ανέθεσε τη διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη, και του γ.γ. του υπουργείου, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Όπως είπε ο Τσακίρογλου, «το ανέβασμα ελληνικών και κλασσικών έργων του διεθνούς ρεπερτορίου, η αξιοποίηση, η αξιολόγηση και η προώθηση συγγραφέων και καλλιτεχνών από την Βόρειο Ελλάδα» είναι μεταξύ των πρώτων στόχων και πρόσθεσε: «Βασικό μου ενδιαφέρον είναι να ξεκινήσω από το φυτώριο ηθοποιών που είναι η Δραματική Σχολή».

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε, επίσης, με τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

«Το πρώτο θέμα που συζητήσαμε ήταν τα προβλήματα και κυρίως η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης, που δεν είχε ενταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Γ' ΚΠΣ, παρότι υπήρχαν οι προμελέτες», είπε η κ. Πλάκα, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το θέμα «άμεσης προτεραιότητας». Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της πρόσληψης προσωπικού στην Εθνική Πινακοθήκη και ο τακτικός προϋπολογισμός της.

Η κ. Λαμπράκη-Πλάκα ανέφερε ότι οι προγραμματισμένες εκθέσεις στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας θα γίνουν κανονικά, δηλαδή η Έκθεση των έξι Γλυπτών, η αναδρομική έκθεση Χένρι Μούρ, με την οποία εγκαινιάζεται η γλυπτοθήκη στο Γουδί στις 12 Ιουλίου, η έκθεση ξύλινων αετωμάτων, με την οποία θα εγκαινιαστεί η δεύτερη αίθουσα στο Γουδί στις 19 Ιουλίου, ενώ στις 24 Μαίου θα εγκαινιαστεί η έκθεση αυτοκρατορικών θησαυρών από την Κίνα.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την ερευνήτρια και ερμηνεύτρια του Δημοτικού Τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου, η οποία δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που με καλεί πρωθυπουργός και βεβαίως υπουργός Πολιτισμού για να μου ζητήσει τι μπορούμε να κάνουμε για τον Πολιτισμό».

Τέλος, ο πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ, Δημήτρη Νόλλα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα υποδομών στον χώρο του βιβλίου.

Προτεινόμενα για εσάς