Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Ν. Υόρκης

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές αρχές μετά από τις προειδοποιήσεις για πιθανά χτυπήματα ισλαμιστών
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 06:15
UPD:10:27
Reuters/SHANNON STAPLETON
A- A A+

Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στους σταθμούς του μετρό, στις υπόγειες διαβάσεις, αλλά και στους δρόμους της πόλης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Μπράτον, μετά την προειδοποίηση του Ιρακινού πρωθυπουργού για πιθανό χτύπημα από Ισλαμιστές μαχητές.

Ωστόσο, τόσο ο Μπράτον όσο και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους Νεοϋορκέζους ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για το σύστημα του μετρό αλλά και για την αμερικανική μεγαλούπολη γενικότερα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι Νεοϋορκέζοι είναι ασφαλείς» είπε ο ντε Μπλάσιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε σταθμό του μετρό στο Μανχάταν.

Κερδίζει υποστηρικτές το Ισλαμικό Κράτος

Την ίδια ώρα η οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται πως κερδίζει υποστηρικτές στην Ασία.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ των Φιλιππίνων, απειλεί να σκοτώσει έναν από τους δύο Γερμανούς που κρατά ομήρους από τις 10 Οκτωβρίου του 2013 σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter.

Επίσης απαιτεί 5,6 δισ. δολάρια σε λύτρα και να σταματήσει η Γερμανία να υποστηρίζει τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τις εναέριες επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Παράλληλα πάνω από 100 ισλαμιστές από την Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις νότιες περιοχές των Φιλιππίνων πιστεύεται ότι έχουν μεταβεί και ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφάλειας και διεθνείς αναλυτές.

Από την πλευρά του ο ναύαρχος Σάμιουλ Λόκλερ, επικεφαλής της αμερικανικής Διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων του Ειρηνικού, δήλωσε την Πέμπτη ότι άλλοι 1.000 ισλαμιστές από διάφορες χώρες, σε ένα γεωγραφικό τόξο που εκτείνεται από την Ινδία έως τα νησιά του Ειρηνικού, μπορεί να έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμούν στη Συρία ή το Ιράκ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή