Για ταπεινή συγγνώμη στη βασίλισσα Ελισάβετ ετοιμάζεται ο Κάμερον

Για τα σχόλια του περί της αντίδρασής της στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 14:40
UPD:14:45
REUTERS/DYLAN MARTINEZ
A- A A+

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα απολογηθεί στη βασίλισσα Ελισάβετ, αρχηγό του κράτους του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από τη δημοσιοποίηση των σχολίων του για το πώς εκείνη «γουργούρισε από χαρά» όταν άκουσε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, τα οποία και σηματοδότησαν την παραμονή της τελευταίας στο ενιαίο κράτος.

Ομάδα οπερατέρ μαγνητοσκόπησε τον Βρετανό πρωθυπουργό να λέει στον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ότι «δεν είχε ακούσει κανέναν άνθρωπο τόσο χαρούμενο» όσο η βασίλισσα όταν της ανακοίνωσε το «όχι» των Σκωτσέζων.

Ο κ. Κάμερον δήλωσε «ντροπιασμένος» και «απολογούμενος» για τα σχόλιά του.

Ήδη έχει επικοινωνήσει με τα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ, ενώ σημείωσε ότι θα απολογηθεί και προσωπικά στη βασίλισσα στην επόμενη τακτική τους συνάντηση, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η βασίλισσα γουργούριζε από χαρά»

Ο κ. Κάμερον είπε στον κ. Μπλούμπεργκ ότι κάλεσε τη βασίλισσα στο τηλέφωνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου για να της ανακοινώσει τα αποτελέσματα.

«Γουργούριζε από χαρά στο τηλέφωνο. Δεν έχω ξανακούσει πιο χαρούμενο άνθρωπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόσθεσε δε ότι ήθελε να «μηνύσει» τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για τους στομαχικούς πόνους και διαταραχές που του έφεραν οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν το ποσοστό του «ναι» στα όρια της νίκης.

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε ότι πιστεύει πως πλέον οι Σκωτσέζοι θα ενωθούν «με ένα πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης», παρά τα ισχυρά συναισθήματα και τις αντιπαλότητες της προ του δημοψηφίσματος περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή