Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 13:42
UPD:14:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες έχουν συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την ελληνική οικονομία, λίγο πριν αρχίσει η αξιολόγηση από την τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μεταφέρει στην Γερμανίδα καγκελάριο την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση τον Οκτώβριο, να τελειώσει το «πήγαινε - έλα» της τρόικας στην Αθήνα και να μεθοδευτεί με κάποιο τρόπο η απεμπλοκή του ΔΝΤ από το πρόγραμμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση αναμένονται δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. 

Αναφορικά με το σημερινό τετ α τετ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε τη Δευτέρα ότι «οι συζητήσεις μεταξύ φίλων και εταίρων είναι πάντα ιδιαίτερα χρήσιμες και εποικοδομητικές» και ότι «κάθε άλλη ερμηνεία και κάθε άλλη εικασία και κριτική που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, απέχουν από το νόημα της συνάντησης».

Από την πλευρά του, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επεσήμανε ότι το Βερολίνο βλέπει «σημάδια ελπίδας» ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά όπως είπε, «οποιεσδήποτε αποφάσεις για την πορεία της Ελλάδας θα ληφθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή