Στους δρόμους δημόσιοι υπάλληλοι και καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 10:47
UPD:12:41
NAFTEMPORIKI.GR

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται οι καθαρίστριες, που κρατούν μωβ σημαίες και πανό στο οποίο αναγράφεται «σηκώνουμε το γάντι - επαναπρόσληψη τώρα». 

A- A A+

Στους δρόμους βγήκαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, η οποία αντιδρά στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Άρειο Πάγο, όπου διαδήλωναν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο του ΥΠΟΙΚ στην οδό Καραγεώργη Σερβίας. 

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι καθαρίστριες, που κρατούν μωβ σημαίες και πανό στο οποίο αναγράφεται «σηκώνουμε το γάντι - επαναπρόσληψη τώρα». 

NAFTEMPORIKI.GR

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Άρειος Πάγος επρόκειτο να αποφανθεί επί της προσφυγής του Δημοσίου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου η οποία τις δικαίωνε. Ωστόσο, τελικά η εκδίκαση πήρε αναβολή για τον Φεβρουάριο του 2015. 

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου του 2015 πήρε στον Άρειο Πάγο η εκδίκαση της προσφυγής του Δημοσίου κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο ζητούσε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. 

Στο πλευρό των πρώην εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του ΥΠΟΙΚ τάσσονται και οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι θεωρούν ότι η δικαίωσή τους είναι ένα πρώτο βήμα για τη δικαίωση και του δικού τους αγώνα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή