Ιράκ: Δεκάδες νεκροί και αιχμάλωτοι στρατιώτες από τους τζιχαντιστές

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 00:19
UPD:00:25
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 70 αιχμαλωτίσθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

A- A A+

Τουλάχιστον 40 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 70 αιχμαλωτίσθηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον μιας βάσης του ιρακινού στρατού δυτικά της Βαγδάτης.

Η επίθεση αυτή, στην οποία συμμετείχαν και έξι βομβιστές-καμικάζι, διαπράχθηκε την Κυριακή στη Σακλαουίγια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Ρασίντ Φλάιχ.

Τέσσερις καμικάζι πυροδότησαν τα παγιδευμένα θωρακισμένα τζιπ που οδηγούσαν στη βάση και άλλοι δύο πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν ζωστεί, διευκρίνισε ο ίδιος.

«Σαράντα στρατιώτες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν, ενώ χάθηκε κάθε επαφή με άλλους 70 ως 80» στρατιωτικούς, οι οποίοι διέφυγαν από τη βάση και κατόπιν αιχμαλωτίστηκαν από τους άνδρες του ΙΚ, ανέφερε ο στρατηγός Φλάιχ.

Πέντε ημέρες νωρίτερα οι μαχητές του ΙΚ ανατίναξαν μια γέφυρα κοντά στη βάση αυτή για να την απομονώσουν, ανέφερε ακόμη ο ίδιος αξιωματικός.

Οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν βόμβες σε δρόμους προς τη βάση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή ενισχύσεων στους στρατιώτες που μάχονταν μέσα στη βάση για να την προασπίσουν.

Ο πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι διέταξε οι «διοικητές της μονάδας που επέδειξαν αμέλεια» όσον αφορά την επίθεση αυτή να συλληφθούν και να ανακριθούν, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή