ΟΗΕ: Ανάγκη για άμεση βοήθεια στην Τουρκία για τους χιλιάδες πρόσφυγες από το συριακό Κουρδιστάν

Το μεγαλύτερο μαζικό ρεύμα από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 17:52
UPD:17:59
EPA/ULAS YUNUS TOSUN

Κύμα 130.000 Σύρων, εθνικά Κούρδων στην πλειοψηφία τους, έχουν καταφύγει στην Τουρκία, διαφεύγοντας από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοινώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

A- A A+

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τόνισε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία χρειάζεται βοήθεια για να αντιμετωπίσει το κύμα 130.000 Σύρων, εθνικά Κούρδων στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι διέβησαν τα σύνορα τις τελευταίες ημέρες.

Η αρμόδια ύπατη αρμοστεία του οργανισμού τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011.

Οι Κούρδοι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο έχει καταλάβει μεγάλο μέρος των εδαγών της Συρίας και του Ιράκ τους τελευταίους μήνες.

Οι τζιχαντιστές φέρονται να έχουν φθάσει πολύ κοντά στην κατάληψη της συριακής πόλης Κομπάνε, στο συριακό τμήμα του Κουρδιστάν, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

EURONEWS

Εάν η πόλη πέσει στα χέρια τους, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα έχουν υπό τον έλεγχό τους όλη την ευρύτερη περιοχή, καθώς έχουν καταλάβει και δεκάδες χωριά.

Ακόμη και πριν το τελευταίο προσφυγικό ρεύμα, η Τουρκία πάλευε να παράσχει φροντίδα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εισέλθει στο έδαφός της από την έναρξη της εξέγερσης ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, το 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή