Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω Ισλαμικού Κράτους

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 16:30
UPD:18:00
REUTERS/YVES HERMAN

Το πρωί, όσοι έμπαιναν στα κτήρια της Επιτροπής ελέγχονταν στην είσοδο, και όχι στο εσωτερικό τους όπως γίνεται συνήθως (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσε την ασφάλειά της μετά τις πληροφορίες για τζιχαντιστικές απειλές, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν έχει στοιχεία για «συγκεκριμένες απειλές» εναντίον κτηρίων της.

Το Σάββατο, βελγική εφημερίδα υποστήριξε πως οι βελγικές αρχές έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις από τζιχαντιστές οι οποίοι επέστρεψαν στη χώρα αφού πολέμησαν στη Συρία. Το δημόσιο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετέδωσε πως τουλάχιστον δύο από τους συλληφθέντες έρχονταν από τη Χάγη και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν μεταξύ των ενδεχόμενων στόχων.

«Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος δύο προσώπων στις 7 Αυγούστου 2014, τα οποία συνελήφθησαν για συμμετοχή σε μια τρομοκρατική οργάνωση, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και παραβίαση της νομοθεσίας περί οπλοφορίας μέσα σε πλαίσιο τρομοκρατίας», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

EURONEWS

Όμως «δεν υπάρχουν στο στάδιο αυτό συγκεκριμένες ενδείξεις» ότι κάποιο «συγκεκριμένο σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποφεύχθηκε», διαβεβαίωσε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. «Αντίθετα διαπιστώθηκε πως ορισμένα πρόσωπα ζούσαν σε μια διεύθυνση κοντά σε ορισμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Το πρωί, όσοι έμπαιναν στα κτήρια της Επιτροπής ελέγχονταν στην είσοδο, και όχι στο εσωτερικό τους όπως γίνεται συνήθως.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή