Κυρ. Μητσοτάκης: Ακόμη και με εισαγγελική παρέμβαση ο επανέλεγχος συμβάσεων

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 13:43
UPD:13:47
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

A- A A+

Το μήνυμα ότι ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου θα προχωρήσει «με όποιο κόστος» έστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

«Για πρώτη φορά γίνονται έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά. Θα προχωρήσουμε και στον επανέλεγχο των συμβάσεων, με όποιο κόστος», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας μάλιστα πως αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε πως «νόμος δεν είναι ‘το δίκιο του δημάρχου’» και πως όλοι έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν το νόμο που ψήφισε η Βουλή πριν από μερικούς μήνες.

Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να καταλάβει ότι είναι εκλεγμένη» και ότι δεν κάνει πια αντιπολίτευση».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «δεν κάνουμε αξιολόγηση για να απολύσουμε». «Η αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού. Ένα εργαλείο επιβράβευσης των καλών. Ένα εργαλείο για να βοηθήσουμε όσους δεν αποδίδουν», ανέφερε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέους ποσοτικούς στόχους απολύσεων από το 2015 και μετά.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή