Σούπερ Λίγκα: Ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 20:17
UPD:20:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
A- A A+

Με το...αγαπημένο του σκορ έως τώρα (1-0) ο ΟΦΗ επιβλήθηκε του Ατρόμητου και πανηγύρισε το δεύτερο εφετινό του «τρίποντο» και αυτό στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Το γκολ του Περογαμβράκη στο 46΄ στάθηκε αρκετό στους Κρητικούς να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, υποχρεώνοντας την ομάδα του Περιστερίου στην πρώτη εφετινή της ήττα. Όπως και με τον Παναιτωλικό (τότε είχε σκοράρει ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις), έτσι και σήμερα ένα γκολ ήταν αρκετό για το συγκρότημα του Τζενάρο Γκατούζο να φτάσει στο στόχο του, αφήνοντας τους Περιστεριώτες χωρίς νίκη για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική (προηγήθηκε το 0-0 με τον Παναιτωλικό). 

Το πρώτο ημίχρονο στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» είχε πάθος και δυνατές μάχες, αλλά ήταν «φτωχό» σε φάσεις και ποιοτικά μέτριο. Ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν αγχωμένοι και με πολλές λάθος μεταβιβάσεις.

Σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου, ο ΟΦΗ δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Τσέναμο, εάν εξαιρέσει κανείς το απευθείας φάουλ του Μονιάκη στο 18΄ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Την κλασική ευκαιρία στο διάστημα αυτό έχασε ο Ατρόμητος, στο 12΄, με το Ναπολεόνι να βγαίνει απέναντι από τον Λόρια, μετά το λάθος του Μονιάκη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Με τις ιδανικότερες συνθήκες για τους Κρητικούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ακριβώς με τη σέντρα, ο Τζορτζ ελίχθηκε ωραία στην περιοχή των «κυανόλευκων» και με γύρισμα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Περογραμβράκη να σκοράρει σε άδεια εστία (1-0). Ένα λεπτό μετά, το ματς διεκόπη για περίπου 8 λεπτά, λόγω προβλήματος με τον φωτισμό του γηπέδου, ωστόσο, επιλύθηκε γρήγορα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά.

Το γρήγορο γκολ (πρώτο στο πρωτάθλημα) προκάλεσε νευρικότητα στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου, οι παίκτες της οποίας δε μπορούσαν να...βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι δεν πιέστηκαν, αλλά ούτε έδειξαν να ενδιαφέρονται και πολύ για το δεύτερο γκολ. 

Ο διαιτητής κράτησε 12 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του προβλήματος με τον φωτισμό και στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στο 1-1 με την κεφαλιά του Καραμάνου από πολύ κοντά να φεύγει άουτ!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις