Σούπερ Λίγκα: Πρώτο «τρίποντο» για τη Ξάνθη στο πρωτάθλημα με το 2-0 επί του Λεβαδειακού

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 17:56
UPD:20:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩ
A- A A+

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πέτυχε η Ξάνθη, με το 2-0 επί του Λεβαδειακού, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής. 

Λϊγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη από τον πάγκο και με το Νίκο Νεντίδη να εκτελεί χρέη «υπηρεσιακού» προπονητή, η Ξάνθη πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, αφήνοντας χωρίς «τρίποντο» τους Βοιωτούς από το ξεκίνημα της περιόδου.

Στο βαρύ αγωνιστικό χώρο των Πηγαδίων, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο. Η Ξάνθη, πάντως, ήταν καλύτερη από το Λεβαδειακό, είχε περισσότερη διάθεση και από την αρχή του ματς προσπάθησε είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των Βοιωτών.

Η ακριτική ομάδα δικαιώθηκε για την επιμονή της στο 37΄, από την ασίστ του Μπαξεβανίδη στον Καπετάνο, με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά και να στέλνει τη Ξάνθη στ' αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ (1-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Λεδβαδειακός ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει κι έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι έφταναν με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Στρατηλάτη, αλλά δε μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις.

Στο 77΄ ο Ζίτο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Βοιωτών, οι οποίοι, πάντως, αν και μα 10 παίκτες έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 86΄ με το σουτ του Μπονταγκαράι να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κυριακίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Βούκσεβιτς.

Το παιχνίδι «κλείδωσε» για τους ακρίτες στο 90΄, με τον Κλέιτον να σκοράρει από κοντά με πλασέ και να πανηγυρίζει με γκολ την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα (2-0).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις