Ολάντ: Εξουσιοδότησα χτυπήματα κατά του Ισλαμικού Κράτους

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 18:26
UPD:19:28
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

A- A A+

Εξουσιοδότηση για χτυπήματα ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος του Ιράκ έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια προγραμματιασμένης συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι οι γαλλικές στρατιωτικές δραστηριότητες στο Ιράκ θα είναι περιορισμένες και δεν θα γίνει χρήση γαλλικών χερσαίων στρατευμάτων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, τόνισε ότι έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Γαλλία θα δημιουργήσει ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στη δυτική Αφρική, σαν τμήμα της συμβολής της στη μάχη ενάντια στον ιό Έμπολα.

EURONEWS

Για το ζήτημα της κυβέρνησης, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι, εάν το κυβερνητικό σχήμα υπό τον Μανουέλ Βαλς είχε χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, θα διέλυε την Εθνοσυνέλευση και θα προκήρυσσε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Συμπλήρωσε εξάλλου ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του χωρίς καμία έκπτωση και χωρίς να ασχολείται με το ζήτημα της δημοφιλίας, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της επιρροής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή